Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tda7293+tranzistoare pipolare a incercat cineva?


Recommended Posts

Am gasit si eu o schema cu un TDA7293 folosit ca driver pentru finalele bipolare 2SA1943 & 2SC5200..etc.Performantele:- puterea max. 400W 4 Ω (Ohm) MONO- 2x 200W 2x2Ω (Ohm) STEREOTranzistoarele folosite si diferentele in puterea de iesire- 2x(BDW83C/D + BDW84C/D) 250W (1x4Ω Mono 2x2Ω)- 2x(2SA1943 + 2SC5200) 300÷325W (1x4Ω Mono lub 2x2Ω)- 2x(MJL21193 + 2SC5200) 400W (1x4Ω Mono 2x2Ω)Stereo) Cineva a realizat si practic acest amplificator???

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

BDW83/84C sint trz Darlington. Nu cred ca va merge cu ele. Schema e cam riscanta, parerea mea, e o adaptare a ''celebrei''scheme cu TDA2030 si trz. La cit e de munca, poti sa faci un amplif normal cu trz. Te va costa putin mai mult dar scapi de experimente neplacute.

Link to comment

Salutare natiune!Tovarase electronist eu sunt de parere ca trebuie sa incerci NU!!! decat daca vrei sa te distrezi un pic, si daca as fi eu in locul tau as cauta sa citesc ceva teorie despre ce este un tranzistor bipolar...constructia si functionarea , polarizarea tranzistorului si dupa asta as sugera 2 -3 incercari cu niste scheme simple si te joci ori intr-un simulator(circuit maker e numai bun pentru incepatori) ori practic cu osciloscopul, vezi cum arata niste semnale pe la intrari si la iesiri , nu e nevoie de strict sa te joci doar cu semnale sinusoidale poti incerca mai multe feluri, apoi mai intreaba lumea ce nedumeriri ai. :) Eu as bea o bere inainte sa incep toate astea :d

Link to comment

Mai, cu banii pe care-i dai pe integratele alea 2, iti iei restul de piese sa faci ampliful doar pe tranzistori si gata ! Cum ii reglezi tu la asta, sa zicem , bias-ul , daca nu iti place cum suna? Si daca nu se deschid egal finalii, cum compensezi?? schimbi o suta de rezistoare pana iti iese?? Si daca scoate semialternantele nesimetric pe iesiri , ce faci? si protectie la supracurent mai are?La ce naiba v-or fi placand voua astea hibride?? Nu sunt nici cal, nici magar! De ce nu intelege lumea ca scheme de genu asta faceau firmele no-name, cu multi chinezi sa incerce si cu piesele luate la pret de scobitori si firmituri de paine ! ( ma rog , la pret de boabe de orez, ca asa-i in china...)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines