Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE32D400E1W


Recommended Posts

Bună seara și bine v-am găsit!

 

Am tv-ul din titlu Samsung LE32D400E1W echipat cu placa de bază BN41-01702A și sursa BN44-00438A la care clientul reclamă faptul că după 3 căderi de tensiune tv-ul nu se aprinde......într-adevăr tv-ul nu pornește, ledul de stand-by nu este aprins.

Pe mufa CN802 prin care se alimentează placa de bază și comenzile de ON/OFF nu am nicio tensiune prezentă. 

Pe condensatorul PFC am doar 320V.

Sursa este echipată cu STRW-6052.

O sugestie, un sfat mi-ar fi de ajutor. 

Mulțumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acum 3 minute, dan cod a spus:

Repara sursa. 

V-aș fi recunoscător dacă mi-ați spune și de unde să încep.

Tot ceea ce am verificat au fost tensiunile de pe mufa CN802 care toate sunt zero, pe condensator PFC am doar 320V iar acesta este bun măsurat cu esr-metru și toate componentele semiconductoare sunt bune-la diode mă refer.

Link to comment
Acum 23 minute, Florinel TV a spus:

Pe condesatorul PFC asa cum ii spui tu trebuie sa fie in jur de 400V, la tine nu lucreaza integratul PFC

da dar deobicei PFC-ul e activ dupa iesirea din stby

plus ca ,dupa pozele gasite pe google cu aceasta sursa,eu zic ca nu are PFC

mai mul ca sigur e dus Strw-ul,dupa cum au spus si colegii,si chiar si eu am intalnit,siguranta la mine parca era dusa,in rest.totul parea ok,am schimbat strw-ul si totul a fost ok

Link to comment

Bună seara,

 

Revin cu acest TV......am schimbat integratul PFC SEM3040 cu echivalentul direct al acestuia MAP8800 fără nicio schimbare. 

Am schimbat preventiv și mosfetul 10A/800V dar tot degeaba. 

Rog cine s-a mai confruntat cu această situație să posteze aici.

 

Link to comment

Nu trebuia sa inlocuiesti integratul PFC numai pentru ca asa a zis cineva, daca sursa nu porneste.

In fond, ce este PFC-ul daca nu un circuit care se ocupa cu compensarea factorului de putere (power factor correction)? Adica in cazul socurilor de tensiune, sau la tensiune la retea scazuta.

Este suficient sa te uiti pe schema cateva secunde ca sa vezi ca PFC-ul este comandat dupa pornirea sursei atat prin comanda ON, cat si prin tensiunea de alimentare a integratului PFC in pin.8 vcc din dioda DM802, dar si de A5V pentru optocuplor ( dar nu numai).

 

 

BN44-00438A ..PFC RESIZ.png

Link to comment
Acum 4 ore, Dragu Marius a spus:

Bună seara,

 

Revin cu acest TV......am schimbat integratul PFC SEM3040 cu echivalentul direct al acestuia MAP8800 fără nicio schimbare. 

Am schimbat preventiv și mosfetul 10A/800V dar tot degeaba. 

Rog cine s-a mai confruntat cu această situație să posteze aici.

 

Daca nu te descurci cu repararea sursei{primar) iti recomand sa montezi un modul CA-888 si totul va fi ok, din 10 bucati cumparate de la chinezi, am montat 9 si am ramas doar cu unul, pe parcursul montarilor la diferite surse (LG, PHILIPS, CHINEZARII...), am descoperit personal de ce la unele tv-uri functioneaza din prima si la altele nu, adica la cele care functioneaza aleatoriu, mai trebuie inlocuit in sursa o componenta cu valoare diferita, una peste alta aceste module CA-888 sunt cea mai buna alternativa garantata la tv-urile 22-32 inch care au consum redus fara etaj  PFC !

 

Deci mai am un singur modul CA-888, dupa ce raman si fara acesta.....o sa montez CA-901 ca am si din acestea 7 bucati pe care nu le-am folosit pentru ca sunt de putere mai mare si nu am avut nevoie pana acum....., teoretic stiu perfect ce modificare simpla trebuie facuta ca sa functioneze intr-o sursa la un tv de 22-65 inch........................

 

Atentie mare !!! , aceste module CA-901  trebuiesc modificate, asa cum vin din fabrica nu functioneaza sub nici-o forma oricat te-ai chinui..................

Edited by Costica Tv
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines