Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Beyma sau Paudio


Recommended Posts

Salut, vreau sa iimi fac 2 sub-uri mai maricele si cu ceva putere si nu stiu ce difuzor sa aleg. Oscilez intre 18g550 de la Beyma si SD 18el paudio. Preturile sunt aproximativ la fel iar diferenta e ca 18g550 are 900w si 13 kg iar sd-ul 700w si 18 kg. care credeti ca e mai bun pt un sub?Multumesc.

Link to comment
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sd18el suna demential :rolleyes:

L-ai ascultat ?Pai ar iesi mai avantajos P Audio, el fiind intrecut doar la Xmax, unde la Beyma este de 7 mm, iar la P Audio este de 6.25 mm, deci se poate lua ca fiind la fel. La Beyma Qts-ul este mai mare, deci va suna un pic mai bubuit, dar nu neaparat in sensul rau.Puterea nu prea isi are rostul a fi comaprata, deoarece ambele difuzoare au bobine de peste 4", aici fiind in avantaj P Audio.Eu as merge pe P Audio, dar al el un lucru nu-mi place: nu au grafic pt power compresion, ceea ce scade un pic credibilitatea firmei.Iti spun si ca nu le-am asculta deloc. :smt006
Link to comment

din parametri nu poti spune ca e mare diferenta.Sd18 e ceva mai puternic, are Qes mai mic si bobina e un pic mai mare in dimensiuni. beyma poate ar cobora mai bine deoarece are Qts-ul mai potrivit pt bass reflex.Inductanta cum e mai mica ar fi un indiciu ca s-au folosit inele de Cu care sa previna aparitia curentilor paraziti indusi de bobina prin circuitul magnetic => distorsiuni mai reduse. Oricum astea sunt presupuneri, PA ca deobicei nu spune prea multe in foaia de catalog, iar BEyma masoara distorsiunile la 1W.Ambele sunt difuzoare bune, nu poti decat sa mergi la risc. Daca vrei sa stii care e mai bun atunci trebuie sa le iei pe amandoua si sa le evaluezi. :weedman:

Link to comment

din cate vad eu SD18-EL coboara cel mai bine in frecventa si pare oricum mai solid. Pentru ambele tipuri de difuzoare e recomandat bassreflex.

Tu de unde ai tras concluzia asta?Ma indoiesc ca e asa. In general difurile cu Qts f mic nu mai coboara asa bine.
Link to comment

din cate vad eu SD18-EL coboara cel mai bine in frecventa si pare oricum mai solid. Pentru ambele tipuri de difuzoare e recomandat bassreflex.

Tu de unde ai tras concluzia asta?Ma indoiesc ca e asa. In general difurile cu Qts f mic nu mai coboara asa bine.
Nu zic ca nu gresesc, dar parerea mea: SD-ul are banda mai ingusta de frecventa si un fs usor mai mic deci rezulta ca reda cu usurinta mai mare frecventele joase.
Link to comment

Cum adica are banda mai ingusta de frecventa ?Le-ai masurat ?Daca te referi la faptul ca in pdf scrie doar 20-400 Hz pt SD nu inseamna ca si beyma nu ar fi putut trece la fel, pt ca la amandoua de poate observa ca graficul este destu de liniar pana la 1 kHz.SI fs-ul ala mai mic nu inseamna mai nimic, deoarece la difuzaorele din aceeasi serie, indiferent de firma, poti gasi difuzoare al caror fs poate varia chiar si cu 10-15%. :yawinkle:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines