Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sincronizarea orei locale (Time zone) la ceasul Sencor cu DCF77


DanielC

Recommended Posts

Salutare!

Postez pentru prima dată pe acest forum un speranța ca voi gasi un răspuns la problema mea cu un ceas Sencor care se pare ca are acest DFC77.

Am cumpărat ceasul cu mai mult de 1 an în urmă si am observat de atunci că nu-l pot seta să rămână ora României pe el orice i-aș face.

Dacă-l reglez la ora corectă dupa un timp maxim 1 ora sau de obicei după trecerea noptii il găsesc setat cu o ora în urmă, respectiv dacă il pun la ora 8, a doua zi îl găsesc serat la ora 7.

 

Ce pot face sa nu se mai si sincronizeze cu acest sensor DFC77 ?

 

Am desfăcut ceasul si am văzut acolo acea bara de ferita despre care se vb aici, daca întrerup(tai un fir) de la acea bobina de cupru, va mai funcționa acest DFC77 sau e posibil să-l stric și să nu mai mearga deloc ?

Până acum l-am folosit doar pentru termometru, ceasul din păcate nu merge la ora corectă, probabil merge după  ora Germaniei, eu nu înțeleg de ce se comercializează asa ceva în România dacă nu funcționează corect pentru ora României.

Atașez si câteva poze cu ceasul.

Va rog sa-mi spuneți dacă se poate face ceva sau nu cu privire la această problemă.

https://ibb.co/cvvJZVm
https://ibb.co/5jPv1hY
https://ibb.co/RvhtmMt

Edited by DanielC
Pozele atașate nu se vedeau.
Link to comment
  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Încearcă să-i decalezi mecanic limba orarului cu o oră înainte.Adică o depresezi cu grijă de pe ax şi o fixezi la ora reală.Astfel vei beneficia de precizia dată de semnalul de sincronizare extern.

Probabil mecanismul are un reper intern faţă de care ştie ce oră reală arată ceasul.Sper ca reperul să nu fie tocmai limba orarului..dar aş zice că mai degrabă e pe mecanismul intern.

Link to comment

Este ceas electronic cu termometru, nu este cu limbi, analogic, l-am dat si așa cu 1 oră înainte în speranța ca în momentul sincronizării sa afiseze ora corectă dar nu merge, se setează singur pe ora Germaniei probabil, întotdeauna cu 1 ora în urmă.

Poze:

https://ibb.co/bsyrq5W
https://ibb.co/bX3rZtW

Edited by DanielC
Inserare linkuri poze
Link to comment

Dacă e vândut în magazinele de la noi, sigur se poate seta pe fusul nostru orar.Trebuie doar văzut cum în instrucţiuni.Vezi mai jos o captură din instrucţiuni.Trebuie setat corect ,,Time zone,, pentru fusul orar.

Eu nu văzusem pozele cu ceasul, credeam că-i analog şi de aceea dădusem rezolvarea ,,mecanică,,.

Ceasul are de altfel şi posibilitatea dezactivării sincronizării radio.Când caută semnalul, apeşi butonul ,,wawe,,.

 

https://i.imgur.com/eVhBcA5.png

Link to comment
Acum 23 minute, validae a spus:

 

Ceasul are de altfel şi posibilitatea dezactivării sincronizării radio.Când caută semnalul, apeşi butonul ,,wawe,,.

 

https://i.imgur.com/eVhBcA5.png

Da, bineînțeles că am procedat cum scrie acolo dar degeaba, ceasul cauta semnal in fiecare zi chiar daca dezactivez  prin apăsarea butonului wave.

 

"RC signal searching will start everyday automatically. Automatically searching radio signal to adjust time: 1:00 am, 2:00 am, 3:00 am, 4:00 am, and 5:00 am. If the signal is received successfully once a  day, the remaining radio signals on that day will be ignored. The process will be repeated every day. RC time searching will last 7  minutes."

 

Eu nu găsesc setarea de time zone!

Link to comment

În instrucţiuni apare ca fiind setarea de după 12/24 (AM/PM).Apoi ar trebui să se seteze ,,Time zone,, apoi ora, minutele, etc.Vezi că poate ,,time zone,, nu-l afişează pe display-ul principal, ci pe undeva pe un afişaj mai mic şi de aia nu vezi setarea...de exemplu poate fi indicele din colţul dreapta-sus.

Dacă tot nu reuşeşti, pune link cu o filmare de aproape cu setarea succesivă a timpului, de la început la sfârşit. Poate vedem ce ţi-a scăpat...

Link to comment

In setarea "Time zone" urmareste indicatia DST (coltul din dreapta sus) sub ea ar trebui sa indice + sau - 1 , 2, etc. Aceasta indicatie este zona in care te afli si ar trebui sa fie +2.

Cel putin la al meu (nu este SENCOR, dar principiul este acelasi). Si da, stiu, DST inseamna "Daylight Saving Time" si o serie de explicatii privind setarile ceasurilor controlate prin radio: https://help.ambientweather.net/help/radio-controlled-clock-daylight-saving-time-or-standard-time-did-not-set/

Link to comment

Aveți dreptate cred, vazusem la un moment dat niste cifre cu minus si nu stiam exact de la ce sunt, cred ca acolo era setarea pentru time zone, problema e ca aseară m-am enervat si am taiat un fir de la antenă, dimineață arata ora bună pe care o setasem, nu am nevoie de sincronizare, acum nu știu daca se mai poate lipi la loc acel fir și dacă aș face setarea de time zone la +2 sa vad dacă ar funcționa corect.

Ideea e că nu scria nimic de fus orar sau time zone, trebuia sa deduc eu sau sa fi așteptat raspunsurile voastre.

Mulțumesc tuturor pentru lămurire si explicații!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines