Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu probleme


Recommended Posts

Salutare am un denon pma 980r cand apas pe comutatorul de pornire dupa ce declanseaza se aude un bazait tare enervant in boxe nu canta nimic,cu volumul la minim si maxim tot la fel face pe oricare cd,aux,tape,am pus boxele pe celalalt canal aceeasi problema cred ca sa defectat offffffff mama lui....

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Chiar acum, Mircea a spus:

De abia l-ai cumparat. Ce i-ai facut, la ce ai umblat? L-ai testat cand l-ai cumparat?

Chiar la acelasi lucru ma gandeam si eu... 99% este vorba de acelasi amplif pentru care ati intrebat: ce este chestia aia galbuie de la baza condensatoarelor de filtraj.

Link to comment

Lam desfacut ca era plin de praf,si am curat praful din el cu o pensula mica,functiona pana sal desfac,acum bazaie tare nu se aude muzica nimic,cu volum pe minim tot bazaie orice ias face,am vazut ca se mica rau 2 piese are joc in locasul lor daca mis de ele nu mai face dar tot nu se aude muzica offff

Link to comment

Cel mai probabil e vorba despre cei doi trz care n-au avut bafta de radiatoare din cauza ca...

Partea de jos se poate desface, refaci lipiturile de la acei trz plus ce mai apar in lumina puternica. Ideal sa pui si radiatoare din cele la 1 leu, ajuta foarte mult. Daca te hotarasti sa pui radiatoare, prima data faci o poza cu rezolutie mare ca sa vezi cum si unde vine fiecare piesa, dupa aia scoti cate un trz, pui radiator si apoi il montezi la loc, treci la urmatorul, etc. Vezi ca este un clip cu depanarea amplifului facut de un rus, pun o poza cu numele clipului sa stii ce cauti. Nu trebuie sa stii rusa, te uiti sa-ti faci o idee cu ce ai de-a face. Orice interventie doar cu amplificatorul scos din priza.

 

 

Untitled.jpg

22.jpg

Edited by marius75
Link to comment

Daca vreti ajutor, il veti primi cu siguranta din partea celor experimentati, numai ca trebuie sa fiti foarte explicit in detalii.

Ce experienta aveti in electronica? Din cate am observat eu nu prea este experienta in acest domeniu.

Verificati cu atentie sa nu fie ceva fizic. Sa nu fi atins ceva cu pensula in timp ce curatati praful. 

Ziceti de cele doua piese care se misca rau... mai mult ca sigur s-a produs o intrerupere de traseu.

Ceva poze ar fi de mre ajutor.

Link to comment
Acum 3 minute, marius75 a spus:

Cel mai probabil e vorba despre cei doi trz care n-au avut bafta de radiatoare din cauza ca...

Partea de jos se poate desface, refaci lipiturile de la acei trz plus ce mai apar in lumina puternica. Ideal sa pui si radiatoare din cele la 1 leu, ajuta foarte mult. Daca te hotarasti sa pui radiatoare, prima data faci o poza cu rezolutie mare ca sa vezi cum si unde vine fiecare piesa, dupa aia scoti cate un trz, pui radiator si apoi il montezi la loc, treci la urmatorul, etc. Vezi ca este un clip cu depanarea amplifului facut de un rus, pun o poza cu numele clipului sa stii ce cauti. Nu trebuie sa stii rusa, te uiti sa-ti faci o idee cu ce ai de-a face.

 

 

Untitled.jpg

22.jpg

Da da aceia se misca rau

 

Link to comment

Nu-i mai misca cu amplificatorul pornit cum ai facut, risti sa provoci pagube mult mai mari daca se fac scurturi intre lipituri.

Desfa-l si apuca-te de treaba, desi nu stiu ce nivel ai in ale electronicii...pana la urma nimeni nu s-a nascut invatat. Chiar daca strici acum sa zicem 1-2 trz, nu e un capat de tara. Dupa ce faci lipiturile, verifici cu multimetrul pe functia dioda sa nu ai scurt intre lipituri (boala de incepator). Trebuie sa verifici acei 2 trz sa nu fie strapunsi.

Edited by marius75
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines