Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere difuzoare


icar

Recommended Posts

Am intrat in posesia a doua difuzoare 25W/4 ohm, provenite de la o instalatie audio, auto.

29303088322138833e63566ea10ffd5fb0cb578b

Difuzoarele sunt OK, membrana e intreaga, nu hârâie, e bine centrata. La unul din difuzoare e taiata o bucata de sasiu, probabil din considerente de montare.

Merita sa le montez intr-o cutie, bas-refkex sau de compresie? Ceva formule de calcul am, e drept cartea e cam veche.

Ma gindeam sa incerc si varianta cu tub de canalizare.

Ce ziceti?

 

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pe un site.ru era recomandată o incintă labirint. Am salvat undeva imaginea cu cote. O caut și o pun aici. Am si eu asemenea difuzoare, f.f drăguțe. Fiind mici trebuie ajutate. Se potrivesc la radiotehnika sb 30. Am să probez in incinta bas reflex să văd cum sună. Rezistă bine la suprasarcini. Dar au spl mic, din păcate.

Link to comment
Acum 17 minute, icar a spus:

@mannx, multumesc pentru sugestie. Pare o incinta rezonabila, merita incercat. Nu ai o poza cu rezolutie mai buna?

Tot ce este scris mic si nu prea se intelege = 5 cm. Ai inaltimea boxei de 44cm, ai 6 goluri de 5cm = 30cm si ai 7 bucati de mdf de cate 2cm grosime = 14cm (30+14=44cm)

 

"Rafturile" interioare au 31cm - 2cm - 2cm - 5cm = 22cm. Cel de jos are 31cm - 2cm = 29cm iar cel de sus are 31cm - 2cm-2cm = 27cm. 

Edited by merck
Link to comment
  • 2 weeks later...

Difuzoarele Nokia folosite pe auto la BMW in special.

On 1/17/2022 at 4:32 PM, franzm said:

Una este LPB130 si altceva LPT130. Primele sunt de banda larga iar ultimele mid-bass.

Cu LPT a existat un proiect facut de userul @Luca, dar nu mai stiu daca au fost LPT130 sau 170.

Stiu si eu despre un asemenea proiect, dar difuzoarele erau ITT. Am avut si eu doua bucati de LPT-uri. Sigur confunzi  aceste Nokia folosite la auto din ce stiu eu in bord la BMW-uri seria veche cu cele ITT seria LPT de 13 cm, si fratii lor mai mari de 17 cm.  care se gaseau prin televizoarele nemtesti, sau boxe mici bang & olufsen care aveau difuzoare ITT LPT-uri. Cele din televizoare aveau magnetul ecranat in carcasa de aluminiu. Eu am avut o serie  foarte grele, si magnet  aproape  cat diametrul difuzoarelor. erau   ITT LPT-130FG

 

Edited by Shutter
Link to comment
16 hours ago, mannx said:

Eu am și iTT și Nokia. Unele au chiar bobina filtrului așezată și lipită pe șasiu. Dar sunt identice ca lucrătură. Mie îmi par drăguțe. Foarte frumos realizate. Sunt un pic leneșe dar rezistă f. bine la abuz.

Daca tie ti se par  identice nu stiu ce sa zic. Eu asa ceva am avut. Asemenea difuzoare se gaseau si prin boxele Revox. Mie nu mi se par  tot una cu acelea din masina cu madnetul cat o nuca. Pana si sasiul difera enorm intre acele Nokia auto si ITT-urile de care eu vorbesc.

 

https://imgur.com/S76Pw7p

 

https://imgur.com/H5OsR2S

 

https://imgur.com/Hk1kH6t

 

 

Edited by Shutter
Link to comment

Sa ne intelegem.Tu poate ai facut comparatie cu cele de tv, care in fata oarecum par identice, dar nici acolo 100%, pentru ca unele au dust cap  nichelat, altele de carton, etc. Dca tu zici ca ce itt-ul pe care l-am prezentat eu sunt asemantoare cu cele nokia de auto care au fost prezentate nu stiu ce sa zic, fie ea asocierea forontala nu are nici in clin nici in maneca, dupaia trecem la sasiu si magnet. Alea cu partea de cauciuc in partea de sus a suspensiei care este pentru etansarea difuzorului fiind cu montare din interior iti pare identic cu cel prezentat de mine care se  monteaza din exterior nu stiu ce sa zic.

Daca tie ti se pare asemanator asta prezentat de mine cu ce ai prezentat din fata tu, e clar ca vorbim de difuzoare diferite.  https://imgur.com/S76Pw7p

Edited by Shutter
Link to comment

Da. Sunt diferite. Ce am prezentat eu iTT e asemănător cu Nokia prezentat de inițiatorul topicului.  Ambele au fost folosite de bmw. Au și sigla pe ele. Atât. Nu am vrut nimic altceva. I-am sugerat un model de incintă. Și doar atât. Să fim sănătoși cu toții !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines