radue Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 In cautarea unor distributii de BSD live, am gasit aceasta distributie. ( tot distributie i se zice nu ? ) Din punctul meu de vedere mi se pare super. Cu toate ca nu ma dau in vant dupa KDE ( ce-i drept, are niste setari care-mi plac spre deosebire de celelate ), mi se pare super bine realizat. Ceea ce nu-mi place la el este ca daca vreau sa instalez anumite aplicatii din Package Manager imi da eroare, pe cand daca le instalez cu comanda ( portinstall ) nu imi da eroare si functioneaza perfect. Ceea ce-mi place la el este ca-mi da acel feeling de Windows ( si nu din cauza aspectului de KDE ), cu toate ca nu este deloc WIndows. Il recomand cu multa caldura tutror, mai ales celor rabdatori ( de jumate de ora stau sa compilez Firefox 2.0.0.9 ) si care vor sa invete sa opereze si pe alte sisteme de operare decat Windows. :yawinkle: PS: Il gasiti aici! Link to comment
radue Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 Sunt total deacord cu tine. Motivul principal datorita caruiam am inceput sa caut alternative la Windows a fost faptul ca doream un istem pe care sa mi-l fac eu exact asa cum vreau. Si faptul ca poti folosi linia de comanda ( atat pt linux cat si pt bsd ) mi se apre cireasa de pe tort. In linux la fel, foloseam apt-managerul pt a instala/dezinstala ceva. Pana acum DesktopBSD mi se pare cea mai reusita distributie de free-soft din cate am incercat, fiind inaintea lui Sidux si Debian. Oricum, am ( foarte ) multe de invatat pt a mi-l configura exact cum vreau eu. :smt003 Un lucru mai vreau sa stiu: exista vre-o interfata de programare in C++ care sa o pot instala asemeni celei de aici ? Link to comment
radue Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 M-ar interesa asa ceva pt ca vreau sa renunt la Windows. Acum tin Windows-ul doar pt programamrea in C++ si pt ceva programe de editari audio pe care mi-e lene ( deocamdata ) sa le instalez cu Wine ( am incercat pe debian si pe ubuntu si le ruleaza cu succes ).Am mai cautat ceva si am descoperit pe siteul acela cum ca ar fi si ceva verisune de freebsd dar inca nu am incercat nimic. O sa incerc si ceea ce ai spus tu. Link to comment
radue Posted November 10, 2007 Author Share Posted November 10, 2007 Mi-am razolvat problema.Am instalat Kdevelop din terminal ( portinstall -p kdevelop ) si functioneaza cum trebuie.Totusi, m-am lovit si de o chestie aiurea: am incercat sa-mi instalez xine cu portinstall si-mi da o eroare de genul ca libxine trebuie compilat cu caca suport. AM instalalt libcaca, dar tot nu vrea...Am incercat si sa-l instalez de pe siteul oficial xine, dar acolo ma lovesc de alta eroare.In rest tot ce am instalalt si ce nu tine de kde functioneaza perfect ( xmms plus cateva pluginuri si vre-o 2-3 librarii ). Link to comment
radue Posted November 10, 2007 Author Share Posted November 10, 2007 O sa incerc dupa ce termina de compilat la wine :smt003 Am vrut xine pt ca-mi place foarte mult cum arata. Pur si simplu interfata lui mi se pare foarte flexibila. Link to comment
MifTy Posted November 10, 2007 Share Posted November 10, 2007 ascultă lupu' (aka pe skaarj, că are un lup la avatar ) şi bagă mplayer!!!xine e doar unul din miile de proiecte mplayer-based... şi dacă ţii musai poţi adăuga skinuri la ăla de să zici că ai powerdvd nu mplayer!!! Link to comment
radue Posted November 11, 2007 Author Share Posted November 11, 2007 Am o problema pe care sper sa o rezlov.Ieri seara mi-am instalat Windows XP SP2, cu licenta ( licenta de student ) si i-am facut upgradeul la zi. Bun, ca sa pot sa instalez a trebui sa sterg partitia cu desktopsd, lucru care l-am si facut, pt ca daca aveam vre-o partitie pe hdd care nu-i palcea windowsului nu vroia sa se instaleze.Dupa ca am reolvat treaba cu uindousul, am bagat dvd-ul cu desltopbsd 1.6 rc3 pt amd64. Totul merge perfect, se copiaza tot pana in momentul in care trebuie sa instaleze boot-managerul unde da eroare ca fie am eu hdd-ul corupt, fie e cd-ul stricat. Intrebarea mea este ca poate windowsul sa cripteze MBR-ul sau sa-l blocheze astfel incat sa nu poata fi modificat ? ( ca acolo instaleaza bsd-ul boot-managerul ). Link to comment
MifTy Posted November 11, 2007 Share Posted November 11, 2007 io am rămas mofluz când am vrut să instalez bsd-ul pe al doilea hard... nu reuşeam să-l fac să priceapă că vreau să bage bootloaderul în mbr-ul hardului master, nu în cel al lui slave (pe care se facea installul bsd).(ştiu, exista jmecheria să pun pe floppy, să bootez cu el, să modific manual... dar de ce naiba nu se prindea şi singur installerul, că până şi ubuntu se prinde dacă-l instalezi pe hdb că tre' bootloaderul să se bage în mbr-ul lui hda!!!) Link to comment
radue Posted November 11, 2007 Author Share Posted November 11, 2007 Edit: Acum am descoperit de ce pateam asa. Am luat imaginea de dvd pt amd64 care nu era garantata ca functioneaza corect! Inainte foloseam i386 stabila.Rog moderatorul, si daca este de acord si "vulpea" sa stearga posturile de la inceputul "problemei". :smt005 Link to comment
radue Posted November 12, 2007 Author Share Posted November 12, 2007 DesktopBSD instaleaza automat GRUB.Deoarece DesktopBSD e in faza stabila numai pt i386 ma gandeam sa trec pe FreeBSD pt ca stiu ca pe el este facut DesktopBSD si ca am si suport pt amd64.Facand referirie la ceea ce mi-ai zis desprte cum sa-mi instalex porturile, am incercat varianta aia si nu vrea. El isi seteaza ceva care are snapshot in nume asta in modul automat, ca daca ii dau eu orice server ftp de freebsd.org nu vrea, imi spune ca nu gaseste nu stiu eu ce chestii.Oricum, daca mai am intrebari revin. Link to comment
Recommended Posts