dulamaa9 Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 sal...o mica necaritate si nu vreau sa mai testez asa aiurea . am un pot de 250k si are 3 pini A,B,C . eu stiu ca un pot se leaga cu al treilea pin la masa. in cazul asta ? am incercat cu un multmetru dar nu obtin mare lucru si ma gadeam sa intreb ca e mai simplu . multumesc ca m-ati luminat. Link to comment
Guest mister_rf Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 Conventie: se priveste potentiometrul cu axul spre noi, cu pinii in jos si atunci de la stinga la dreapta notam: pinul 1, pinul 2 si pinul 3...Daca potentiometrul este cu variatie liniara, atunci oricare din pinii de la extremitati , deci 1 sau 3, se poate lega la masa... Uzual sensul de crestere al semnalului este dat de o miscare a axului in sensul acelor de ceas si de aceea obisnuim sa folosim pinul 1 ca pin de masa. 8) Link to comment
dulamaa9 Posted February 1, 2005 Author Share Posted February 1, 2005 merci mult pentru promtitudine si pentru lamurire .numai bine. Link to comment
Recommended Posts