Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un fel de OLX nemtesc: www.ebay-kleinanzeigen.de

Recommended Posts

Am gasit intamplator site-ul din titlu.

www.ebay-kleinanzeigen.de 

Este un site de mica publicitate, gen OLX, denumirea ebay neavand legatura cu celebrul EBAY.

Site-ul respectiv detine o licenta de folosire a denumirii ebay pana in 2024, din cate am inteles.

Apar la vanzare tot felul de lucruri, inclusiv electronice interesante, din sfera de interes a userilor Elforum. 

Aparatura mai veche, mai noua, preturi mari sau mai mici, lichidari/desfiintari de colectii, etc.... ca pe toate site-urile de anunturi

Preturile sau transportul se mai pot negocia.

Userii cunosc limba engleza si raspund relativ rapid la mesaje. 

De regula specifica in anunt daca exista posibilitatea trimiterii prin posta.

Ca exemplu, eu am cumparat un aparat cam de 15 kg iar transportul prin curier, la usa, a costat 20 eur.

Plata am facut-o prin paypal (care are ceva taxe...).

Site-ul are un sistem de rating pentru useri, util pentru a vedea ce fel de vanzator este persoana respectiva.

Pentru a cumpara ceva sau a lua legatura cu vanzatorii, trebuie sa iti faci cont, care este free.

Exemplu de lista de aparatura

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-bestandsliste.html?userId=52250665&pageNum=1&sortingField=SORTING_DATE

Poate intereseaza pe cineva...

PS

Nu am nicio legatura comerciala cu respectivul site, sunt doar un simplu utilizator.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mircea

12

• draku

6

• Marele Savant

6

• mac01

6

Am intrat şi eu pe sait mai demult.Am dat rateu la o sursă laborator,deoarece transportul era mai scump ca obiectul...Depinde acum cu ce vrea vânzătorul să trimită...

Oricum nu au preţuri nesimţite ca pe olx!

Am incercat de cateva ori sa cumpar de acolo. Niciodata vanzatorul nu a vrut sa trimita in Romania cu plata ramburs. Singura data cand am reusit sa cumpar niste piese de saeco l-am rugat pe un prieten care sta in Germania sa contacteze el vanzatorul.

Acum 2 ore, ady2006 a spus:

Am incercat de cateva ori sa cumpar de acolo. Niciodata vanzatorul nu a vrut sa trimita in Romania cu plata ramburs. 

Banuiesc ca glumesti!

Cine crezi ca iti trimite tie vreun aparat cu plata ramburs? Mama Leone!

Tu ai trimite un aparat cu plata ramburs in Germania? Te-ai gandit ca daca coletul ajunge la destinatie si nu este ridicat esti bun de plata la transport tur-retur ca sa-ti poti recupera aparatul?

Edited by mac01

Probabil ca nu o sa gasesti pe nimeni care sa trimita ramburs.

Cel mai bine e sa platesti printr-o modalitate care sa iti permita sa recuperezi banii, in caz de probleme.

Tepe se iau si pe olx-ul romanesc unde daca ai nervi poti face reclamatie la politie. Partial ai dreptate cu increderea in trimis colet. Doar partial. Adica vanzatorul nu are incredere ca eu am sa ridic coletul. Dar eu sa am incredere sa fac plata in avans ca el va trimite coletul cand va avea chef si continutul va fi in regula. Cat de disperat sa fii dupa un produs ca sa faci asta ? Achizitionand dupa siteuri de genul asta. Aveti cumva impresia ca romanii detin monopolul tepelor ?

Mie imi place noul sistem de calificative pe olecsu nostru.

Adica eu pun ceva in vanzare, fac poze, fac descriere clara, ma suna un retardat care a vazut pozele dar crede ca e pierdere de timp sa citeasca descrierea, asa ca ma pune s-o fac din nou la telefon. Ii inchid telefonul ca si pentru mine este pierdere de timp sa repet ce am scris si ma trezesc cu negativ pentru ca i-am vorbit obraznic idiotului. (care nu a cumparat).

Sau negativ ca nu vreau sa trimit cu livrare gratuita (alta magarie...dar nu e subiectul topicului)

Nu ştiam cą pe olx se dau calificative pe "vorbe".Credeam că numai pentru ţepe,întârzieri,etc.

Am msi observat că unii cu calificative slabe închid anunţul şi deschid altul cu alt nume vânzător...

Am mai zis de nesimţirea şi de multe ori neştiinţa unora pe olx.Sunt nişte preţuri la piesele electronice de crezi că-s aurite!!

Dre aceea incep cautarile pe Ocazii , acolo lumea e mai serioasa.....

deocamdata nu am avut rateuri nici pe OLX ....

In rest am luat multe chestii din Germania cu plata inainte si nu au fost probleme , si odata din Ucraina si a fost OK .

Acum 19 ore, ady2006 a spus:

Tepe se iau si pe olx-ul romanesc unde daca ai nervi poti face reclamatie la politie. Partial ai dreptate cu increderea in trimis colet. Doar partial. Adica vanzatorul nu are incredere ca eu am sa ridic coletul. Dar eu sa am incredere sa fac plata in avans ca el va trimite coletul cand va avea chef si continutul va fi in regula. Cat de disperat sa fii dupa un produs ca sa faci asta ? Achizitionand dupa siteuri de genul asta. Aveti cumva impresia ca romanii detin monopolul tepelor ?

Eu am fost unul dintre cei care au trimis 150 eur inainte.

Si nu, nu am fost disperat.

Inainte de a trimite banii, am corespondat pe email cu vanzatorul, apoi am facut ceva cautari pe internet dupa adresa lui de email sa vad ce si cum, i-am cerut adresa postala si mi-a dat-o (corecta), etc.

Daca nu te arunci cu capul inainte, rezolvi ok.

Daca esti din cei care nu se duc in Bulgaria ca le fura masina, mai bine nu te bagi in asa ceva....

Acum 16 ore, BRANCA a spus:

Din Ucraina pe olx-ul lor?Cum ai plătit?

Nu de pe Olx ul lor ,de pe ebay.de ,sunt mulți vânzători ,cu sute ba și mai multe vânzări ,calificative și nu și permit să-i și strice renumele.

ebay-kleinanzeigen a fost gândit ca o platforma de mica publicitate locala, cu preluarea personala a bunurilor expuse. Din cauza asta nu are instrumente de protejare a cumparatorului. Platforme asemanatoare sunt hood.de si quoka.de.

Daca faci plata prin paypal, de exemplu, exista modalitati de recuperare a banilor.

Din regulamentul Paypal:

Protecția cumpărătorului

Protecția cumpărătorilor le permite cumpărătorilor de bunuri și servicii eligibile să-și recupereze integral sau parțial plata PayPal pentru acele achiziții, dacă nu au fost livrate sau diferă semnificativ față de descrierea vânzătorului.

Pentru a primi Protecția cumpărătorului, trebuie să formulați o reclamație și se aplică limitele de timp. Acordul de utilizare conține detalii despre cum să formulați reclamația.

Nemtii nu accepta PayPal decat "for friends and family " sau cel putin marea majoritate .
Se gasesc chilipiruri acolo , am cumparat cateva dar am si 2 tzepe la activ cu sume importante (peste 100 Eur amandoua) ; daca plata se face prin paypall "for friends and family "  si ai vreo problema poti sa faci reclamatie si la Sfantul Petru nu te ajuta .

Atentie cum cumparati

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines