sesebe Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 Ai schema desenata de mine. Scoți condesatorul de 3.3uF și îl lipești pe spatele plăcii la întrare iar la ieșire firul de la tweeter. Cel mai probabil o sa se audă. Apoi adaugi treptat lipsind în aer toate componentele dezlipite de pe placa, fără bobina. Dacă se aude cu toate componentele și fără bobina atunci bobina e cu probleme. E treaba de 5-10 minute ca să găsești piesa defecta. Link to comment
Shutter Posted December 11, 2021 Author Share Posted December 11, 2021 (edited) Bun, condensatorul galben de 3,3 il pun pe intrare si leg inalta. Daca desfac toate piesele de pe placa unde sa le unesc intre ele. Tu zici sa fac o schema aeriana cu toate piesele si sa las doar bobina pe placa? Nu stiu daca reusesti sa faci toate astea in 5-10 minute. Cred ca in 5 minute abea le dezlipesti de pe placa Eu abea ma chinui sa dezlipesc un fir, ca este un cositor asa de tare incat abea il topeste pistolul, sau mai bine zis ca raceste varful letconului acel cositor Pana dau de cap lu asta, cred ca montez un filtru de la niste boxe electronica care il am prin casa. Edited December 11, 2021 by Shutter Link to comment
mannx Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Taie cu varful de cuter traseul de cupru din jurul capătului bobinei de pe minus. Izolezi așa bobina de restul circuitului. După aceia pui condensatorul de probă in paralel cu celelalte elemente care sunt inserate cu difuzorul. Pentru probă nu trebuie să faci lipituri. Link to comment
Shutter Posted December 18, 2024 Author Share Posted December 18, 2024 La 09.12.2021 la 21:48, alexy a spus: asa este si filtrul tau,,,? dupa original sau zgarcit sa mai puna condensatoare de buna calitate( si filtrul in care nu este original prea mult componentele sant una langa alta , la un filtru trebuie distanta mai mare intre componente) dupa cate se vede acesta este originalul filtru la LT 55,,,, Mai ai link unde ai gasit asta despre filtru ? Chiar as fi interesat. Multumesc ! Link to comment
barbulescuorlando Posted December 18, 2024 Share Posted December 18, 2024 Uite un articol despre pozitionarea si distanta dintre bobine într-un crossower. https://diy-audio.ro/despre-bobine/ Link to comment
Shutter Posted January 13 Author Share Posted January 13 Imi pate face cineva placa cu circuite in Craiova sau apropiere, sau unde pot sa gasesc placa de fibra placata cu cupru ? Link to comment
sonic11 Posted January 27 Share Posted January 27 La 13.01.2025 la 22:06, Shutter a spus: Imi pate face cineva placa cu circuite in Craiova sau apropiere, sau unde pot sa gasesc placa de fibra placata cu cupru ? Pai e chiar la tine a colo o firma care face pcb-uri....Epsico... Link to comment
Shutter Posted January 27 Author Share Posted January 27 (edited) Acum 1 oră, sonic11 a spus: Pai e chiar la tine a colo o firma care face pcb-uri....Epsico... Nu cunosc. Poti sa dai mai multe detalii ? Edited January 27 by Shutter Link to comment
Shambala Posted January 27 Share Posted January 27 Epsicom. Nu stiu daca mai fac cablaje, dar daca da, probabil nu o sa va placa pretul. Mai bine cautati printre ofertele de la Publicitate, de pe forum. Link to comment
Shutter Posted January 28 Author Share Posted January 28 Acum 13 ore, Shambala a spus: Epsicom. Nu stiu daca mai fac cablaje, dar daca da, probabil nu o sa va placa pretul. Mai bine cautati printre ofertele de la Publicitate, de pe forum. Asa scumpa sa fie o placa de 10x10 ? Ce anume sa caut la ofertele de publicitate ? Am gasit pe cineva care zicea ca face filtre, dar le face pe placi perforate. Link to comment
Shambala Posted January 28 Share Posted January 28 La orice firma care realizeaza cablaje o singura placa costa MULT, 10 exemplare din aceeasi placa costa asa si asa iar 100-200 de exemplare costa relativ ieftin (per bc). Trebuie sa va fie clar acest lucru. "Realizez cablaje imprimate" - cam asa ceva trebuie sa cautati. Filtre fac si eu, dar aproape exclusiv pe hdf. Link to comment
sonic11 Posted January 28 Share Posted January 28 Cautati în secțiunea asta https://www.elforum.info/forum/17-serviciielectrojob/ Link to comment
Shutter Posted May 17 Author Share Posted May 17 La 27.01.2025 la 19:40, Shambala a spus: Epsicom. Nu stiu daca mai fac cablaje, dar daca da, probabil nu o sa va placa pretul. Am fost la ei, si mi-au zis ca ma costa undeva la 65 de lei o placa. Momentan am cumparat eu o bucata de pcb si am desenat-o. Sa vad cum fac sa despart circuitele, ca nu am clorura de fier sau alti acizi. Am incercat sa zgarii cu ceva dar nu prea merge. Nu m-am stresat prea tare, ca imi place cum suna cu filtrul pus de ocazie. Mi se pare ca suna mai bine si mai tare decat boxa cu filtrul original. Link to comment
Усилитель Posted May 17 Share Posted May 17 (edited) Acum 19 minute, Shutter a spus: Am incercat sa zgarii cu ceva dar nu prea merge. daca proiectezi sa ai sectoare despartite de linii drepte se poate....am mai multe scule de obicei folosesc 2-3 , una la inceput pt realizarea zgarieturii , apoi altele pt latirea ei....( pila ac ascutita ,surubelnita mai oteloasa etc...trebuie sa experimentezi la polizor forma optima...) = un dremel pt frezarea CI este util, la Lidl e cam 128 lei.... se poate folosi la multe chestii....sau faci ca cei de la Sansui : placa de carton special dur sau lemn circa 4- 8mm, pe care sunt cose....in loc de cose poti pune bucatele de cablaj ca insule , se lipesc la fix cu Tac-Pac , mai ales daca treci un pic cu smirghelu ....solutii sunt , tre sa fi creativ.... Sansui : Edited May 17 by Усилитель Link to comment
Shutter Posted May 17 Author Share Posted May 17 (edited) Cablajul original. https://imgur.com/oJjub0N Circuitul desenat de mine. https://imgur.com/cqsyBgM Tot ce este linie rosie trebuie sa dispara. Am facut si un desen pe care vreau sa il fac la o scara mai mare, sa pot departa piesele intre ele, caci pe placa originala sunt prea apropiate. https://imgur.com/Fqqq6Jo Edited May 17 by Shutter Link to comment
Recommended Posts