Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme filtre audio

Shutter

Recommended Posts

Ai schema desenata de mine. 

Scoți condesatorul de 3.3uF și îl lipești pe spatele plăcii la întrare iar la ieșire firul de la tweeter. Cel mai probabil o sa se audă. Apoi adaugi treptat lipsind în aer toate componentele dezlipite de pe placa, fără bobina. Dacă se aude cu toate componentele și fără bobina atunci bobina e cu probleme. 

E treaba de 5-10 minute ca să găsești piesa defecta. 

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Shutter

36

• sesebe

8

• alexy

8

• merck

7

Top Posters In This Topic

Bun, condensatorul galben de 3,3 il pun pe intrare si leg inalta. Daca desfac toate piesele de pe placa unde sa le unesc intre ele. Tu zici sa fac o schema aeriana cu toate piesele si sa las doar bobina pe placa?  Nu stiu daca reusesti sa faci toate astea in 5-10 minute. Cred ca in 5 minute abea le dezlipesti de pe placa :) Eu abea ma chinui sa dezlipesc  un fir, ca este un cositor asa de tare incat abea il topeste pistolul, sau mai bine zis ca raceste varful letconului acel cositor :) Pana dau de cap lu asta, cred ca montez un filtru de la niste boxe electronica care il am prin casa.

Edited by Shutter

Taie cu varful de cuter traseul de cupru din jurul capătului bobinei de pe minus. Izolezi așa bobina de restul circuitului. După aceia pui condensatorul de probă in paralel cu celelalte elemente care sunt inserate cu difuzorul. Pentru probă nu trebuie să faci lipituri. 

• 3 years later...
La 09.12.2021 la 21:48, alexy a spus:

asa este si filtrul tau,,,? dupa original sau zgarcit sa mai puna condensatoare de buna calitate( si filtrul in care nu este original prea mult componentele sant una langa alta , la un filtru trebuie distanta mai mare intre componente)

xWlGvNC.jpg

dupa cate se vede acesta este originalul filtru la LT 55,,,,

qdV5d9Y.jpg

Mai ai link unde ai gasit asta despre filtru ? Chiar as fi interesat. Multumesc !

• 4 weeks later...

Imi pate face cineva placa cu circuite in Craiova sau apropiere, sau unde pot sa gasesc placa de fibra placata cu cupru ?

• 2 weeks later...
La 13.01.2025 la 22:06, Shutter a spus:

Imi pate face cineva placa cu circuite in Craiova sau apropiere, sau unde pot sa gasesc placa de fibra placata cu cupru ?

Pai e chiar la tine a colo o firma care face pcb-uri....Epsico...

Acum 1 oră, sonic11 a spus:

Pai e chiar la tine a colo o firma care face pcb-uri....Epsico...

Nu cunosc. Poti sa dai mai multe detalii  ?

Edited by Shutter

Epsicom.

Nu stiu daca mai fac cablaje, dar daca da, probabil nu o sa va placa pretul.

Mai bine cautati printre ofertele de la Publicitate, de pe forum.

Acum 13 ore, Shambala a spus:

Epsicom.

Mai bine cautati printre ofertele de la Publicitate, de pe forum.

Asa scumpa sa fie o placa de 10x10 ? Ce anume sa caut la ofertele de publicitate ? Am gasit pe cineva care zicea ca face filtre, dar le face pe placi perforate.

La orice firma care realizeaza cablaje o singura placa costa MULT, 10 exemplare din aceeasi placa costa asa si asa iar 100-200 de exemplare costa relativ ieftin (per bc).  Trebuie sa va fie clar acest lucru.

"Realizez cablaje imprimate" - cam asa ceva trebuie sa cautati.

Filtre fac si eu, dar aproape exclusiv pe hdf.

• 3 months later...
La 27.01.2025 la 19:40, Shambala a spus:

Epsicom.

Am fost la ei, si mi-au zis ca ma costa undeva la 65 de lei o placa. Momentan am cumparat eu o bucata de pcb si am desenat-o. Sa vad cum fac sa despart  circuitele, ca nu am clorura de fier sau alti acizi. Am incercat sa zgarii cu ceva dar nu prea merge. Nu m-am stresat prea tare, ca imi place cum suna cu filtrul pus de ocazie. Mi se pare ca suna mai bine si mai tare decat boxa cu filtrul original. :)

Posted (edited)
Acum 19 minute, Shutter a spus:

Am incercat sa zgarii cu ceva dar nu prea merge.

daca proiectezi sa ai sectoare despartite de linii drepte se poate....am mai multe scule de obicei folosesc 2-3 , una la inceput pt realizarea zgarieturii , apoi altele pt latirea ei....( pila ac ascutita ,surubelnita mai oteloasa  etc...trebuie sa experimentezi la polizor forma optima...)  = un dremel pt frezarea CI este util, la Lidl e cam 128 lei.... se poate folosi la multe chestii....sau faci ca cei de la Sansui : placa de carton special dur sau  lemn circa 4- 8mm, pe care sunt cose....in loc de cose poti pune bucatele de cablaj ca insule , se lipesc la fix cu Tac-Pac , mai ales daca treci un pic cu smirghelu ....solutii sunt , tre sa fi creativ....

Sansui f210.jpg

Edited by Усилитель