Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala electrica pentru incalzire locuinta


Postări Recomandate

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez o centrala electrica pentru incalzire unui apartament cu 3 camere in suprafata de 65 m² la bloc. Apelez la opiniile specialistilor de aici sau persoanelor care s-au confruntat cu asemenea probleme. Nu stiu exact ce putere trebuie sa aiba centrala respectiva,  sa poata face fata suprafetei respective, bineinteles tinand cont de calitatea, eficienta si randamentul energetic ( economic) a centralei respective.

Multumesc!, si astept parerile si recomandarile dumneavoastra.

 

Editat de nicu_top
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

În primul rand trebuie sa iei legătura cu distribuitorul tău de energie, sa vezi dacă îți poate asigura la un branșament de bloc asemenea putere. Pe urma mai vezi tu ce centrala îți cumperi. Poți lua în calcul un 2kw pe camera cel puțin, și le faci o întrebare. Pt restul de amănunte, ia legătura cu o firma specializata. Asta nu e o problema pe care sa o rezolvi pe forumuri. E miza mare atât pt tine, cât și pt vecini. 

Link spre comentariu

         Nu mă pricep foarte bine la energetică (concret la partea aceasta privitoare la încălzirea locuințelor) dar, cu siguranță, înainte de a ține cont de ”calitatea, eficienta si randamentul energetic ( economic) a centralei respective.” trebuie ținut cont de calitatea și eficiența termică a apartamentului . 

         Este necesar să spui cel puțin - suprafața și orientarea pereților exteriori, mărimea și calitatea suprafețelor vitrate, izolația termică exterioară, zona climatică în care se află apartamentul.... Și ar mai fi și altele care nu îmi vin acum în minte . 

 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, UDAR a spus:

Și ar mai fi și altele care nu îmi vin acum în minte

Si un Lucru important : izolarea tavanului cu materiale eficiente , ex polistiren extrudat rezistent la foc ,etc .Altfel incalzesti vecinul de sus  si tu dai banii degeaba pe curent.....

Planseurile la bloc sunt de obicei teurnate ,beton rezistent , absoarbe  caldura eficient si ai o racire constanta in camera in beneficiul altuia....

Link spre comentariu

Cu tavanul nu cred ca am probleme deoarece am facut tavan fals coborat cu 10 cm fata de planseul de sus. Peretii exteriori nu sunt izolati dar au o grosime de 50 cm cu tencuiala exterioara si interioara, plus ca apartamentul se afla la interior, are doar cate un perete exterior la fiecare camera.

Am deja aprobat contractul de racordare pentru bransament trifazic.

Editat de nicu_top
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări