Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de fond


Recommended Posts

Buna seara! Am un amplificator Arena F210 Vintage din 1965 pe tranzistori germaniu construit in Danemarca. Am zgomot de fond pe canalul stang, la volul mic.daca maresc volumul se mareste si zgomotul de fond. Amplificatorul are full recap (schimbati toti condensatori electrolitici) Zgomotul de fond il aveam si inainte de full recap. In afara de schimbat condensatori nu are nici o interventie. Orice sfat e bine venit. Multumesc frumos. O seara buna.

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Zgomot de tranzistori.E cauzat de un fenomen de recombinare prezent la nivelul joncţiunii.Luaţi o cască dinamică recuperată de la un telefon fix, cu rezistenţa bobinei mai mare de 100 Ohmi şi înseriaţi-o cu un condensator de 1uF.Adăugaţi două fire şi cu unul legat la masa audio, conectaţi firul celălalt pe rând la fiecare etaj de preamplificare cu tranzistor, ascultând dacă se aude fâsâitul specific.Scoateţi tranzistorul suspect sau întrerupeţi conexiunea de colector şi vedeţi dacă fâsâitul a dispărut.Repetaţi cu toate etajele canalului respectiv..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines