Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu timp pentru protecţie la întreruperea reţelei


cobrax3
 Share

Recommended Posts

Salutare

Exista ceva pe piata, un fel de releu cu delay, care sa faca urmatoarea treaba: cand cade curentul(retea 220v), sa cupleze mai departe pe circuitul casei cu o intarziere de x secunde? ca sa protejez echipamentele din casa cand se "joaca" enelul cu reteaua? am avut destule probleme in zona si as vrea sa rezolv asa. daca ar fi pentru mufa DIN, ar fi si mai bine. am gasit tot felul de programatoare, dar nu ma pricep prea bine ca sa imi dau seama daca fac si asa ceva. nu imi trebuie programator, ci doar ceva cu delay de 5-6-x secude la cuplare. preferabil ceva de firma, de incredere, nu no-name

multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O capsula de frigider ramane si 3 minute in presiune,fapt ce duce la rearmarea releului sa nu poata porni capsula, daca releul termic al capsulei isi face treba declanseaza el, daca nu, alta capsula noua pentru frigider.

Initial ,eu la releul meu de supraveghere pusesem delay 180 secunde,dar se intampla sa ramana capsula in presiune asa ca am setat delay 300 secunde.

https://www.aliexpress.com/item/4000015916297.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.15.2d60406c1Fc9f1

Link to comment
Share on other sites

La întreruperi frecvente şi repetate, frigiderul e cel mai expus.Restul aparatelor nu suferă, doar dacă există supratensiuni la revenirea curentului.Şi foarte probabil există.În astfel de cazuri e mai utilă protejarea celorlalţi consumatori cu varistori (MOV) puşi în paralel imediat după siguranţe pentru a putea suporta şocurile mai bine.Valoarea optimă a tensiunii de acţionare ar fi 275Vc.a.

Link to comment
Share on other sites

probabil ai dreptate, nu ma pricep prea mult, dar mi-a crapat un tv de la porniri/opriri repetate din buton( copil mic :),  deci nu vreau sa mai risc. a crescut copilul, acum ma protejez de enel, as face ceva cu delay. e ok ceva de genul acela, doar ca as vrea de firma, daca o exista.

merci frumosspan widget

Link to comment
Share on other sites

e bun si asta,dar nu va tine prea mult.Era mai bine unul cu contactor separat,astea au prin ele un amarit de releu,dar il poti modifica oricind cu un contactor serios.Nu tine ala 40 amperi timp indelungat.Daca il desfaci,te lamuresti.La decuplare repetata se duc contactele.

Link to comment
Share on other sites

Acum 22 minute, cobrax3 a spus:

multumesc frumos, o sa studiez, la prima vedere suporta max 4a, sa vad daca gasesc si mai puternic

Aproape toate releele de temporizare de firma suporta curenti mici pentru ca ele sunt gandite pentru uz mai general (ca unitate de comanda ), ca sa rezolvi problema pui un contactor cu bobina de 220-240V de cati amperi ai nevoie 15-20-40A si pe care il comanzi prin releul de temporizare. 

Edited by Bandi Szasz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines