Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare pentru casti pe tuburi


Recommended Posts

Salutare tuturor, va rog sa ma ajutati cu informatii, sfaturi, scheme, imagini si ori ce materiale informative pentru construirea unui amlificator de casti, pe net sunt o sumedenie de scheme si nu sunt hotarat ce schema sa abordez si as prefera ceva din experienta dumneavoastra a celor care au facut si testat o anumita schema. Sfaturi care ar fi mai bun SE sau PP cu traf de iesire sau fara? Stiu ca cele fara traf din punct de vedere al electrosecuritate sunt mai periculoase. Astept cu drag ori ce informatie care m-ar ajuta sa il fac din ce am disponibil cum ar fi tuburi uzuale. Imi cer mii de scuze moderatorilor daca acest subiect sa mai discutat pe vreun alt topic sau si daca l-am pus gresit. Va multumesc anticipat ptr intelegere. 

 

 

Link to comment
  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trafurile sunt recuperate ditrun radio stereo nemtesc cu finala ecll800 dubla pentoda si cu o trioda incorporata in aceiasi lampa, nu stiu ce marca era cumparate de pe olx si sunt in PP iar la lampi detin 6n1p, 6n2p, 6n6p 6p6s 6p1p 6p14p 6p18p ecc81 ecc82 ecc83 ecc85 pcc189 12bh7a 6j1p 6j2p pl84 pcl85 pcl86 pcf82 pcf802 pfl200 si mai ar fi si alte maruntisuri recuperate din radiouri

Edited by Tanase Ion
Link to comment

Orice SE de putere mică, 2,3,4W poate fi folosit ca și amplificator pentru căști. Nu este nevoie de o anume schemă sofisticată  ci doar de transformatoare de ieșire adecvate , cu secundarul pentru impedanța necesară.  Unde găsiți astfel de trafuri, nu știu? Adică știu, dar nu cred că se încadrează în buget. Bobina careva pe aici dar nu cred să poată scoate calitate dintr-o grămadă de fier și cupru. 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines