Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

apc ups-back rs 1500 f01 error


Recommended Posts

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Multumesc pentru raspuns.Tensiunea pe baterii  decuplate de la ups 25,4 v si tensiunea de incarcare 27,11v.Problema este ca nu detecteaza acumulatorii.27,11v am cu sau fara acumulatori.Cu acumulatorii conectati in momentul  in care il deconectez de la retea am eroarea f01 iar conectat la retea functioaneaza bine cu exceptia detectarii bateriei.

Link to comment

Eu propusesem şi măsurarea ,,în sarcină,, a tensiunii bateriei de acumulatori, în ideea că unul ,,moare,, în sarcină.Ca sarcină puneţi un bec de far adecvat.

Verificaţi cu atenţie releele, foarte posibil ca în momentul comutării pe modul invertor să scadă mult tensiunea din cauza unui contact de releu uzat, astfel că se consideră suprasarcină pe invertor.Pentru măsurarea rezistenţei contactelor prin metoda punţii Kelvin (four wire resistance measurement)folosiţi o sursă de curent constant formată dintr-un stabilizator LM317 o rezistenţă de 12 Ohmi între pinii Adj şi Out şi trei baterii de 1,5V înseriate.Această sursă de c.c. va debita circa 100mA prin contactele închise măsurate.Cu un multimetru ordinar comutat pe domeniul de 200mV veţi măsura căderea de tensiune de pe fiecare contact închis măsurat, cu o rezoluţie de 1miliOhm.Ea nu trebuie să fie mai mare de circa 10mV corespunzător unei rezistenţe de contact de 100mOhmi. Închiderea contactelor N.O, ale releelor poate fi făcută aplicând dintr-o sursă externă tensiunea necesară pe bobină, cu atenţie la polaritate, fiindcă există o diodă în paralel cu bobina fiecărui releu.Eu aplic tensiune bobinelor releelor testate printr-un bec de 12-24V înseriat cu sursa externă, astfel ca în cazul conectării polarităţii greşite, dioda aflată în paralel cu bobina să nu primească în conducţie directă tot curentul dat de sursă, ci limitat de becul înseriat.Deci în caz de conectare greşită, becul se aprinde puternic, limitând tensiunea la bornele diodei la 0,7V.

Metoda practică de realizare şi folosire a unei surse simple de cc cu LM317 o găsiţi aici:

https://docplayer.net/20943500-Practical-low-resistance-measurements.html

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines