Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Marius84

Dell Inspiron 5555 BIOS alterat

Recommended Posts

Salutare! Am acest laptop, căruia i-am instalat recent Windows 10. Cum dușmanul binelui este mereu mai binele, mă uit după instalare în device manager și văd că nu toate dispozitivele interne erau instalate. Cum Windows update nu a rezolvat problema, mi-am zis să merg pe site-ul oficial și să rezolv problema. Aveam două opțiuni, să caut manual ce credeam că îmi lipsea sau să folosesc utilitarul lor. Aleg calea mai simplă, găsește că trebuiesc actualizări pentru 5 dispozitive, dau next și plec. La întoarcere, găsesc laptopul cu ecranul negru, ventilatorul la maxim, și nu mai reacționa la nimic. Am apăsat lung butonul power și după aceea s-a oprit. Dar apoi nu a mai pornit de la apăsarea acelui buton. Suspectez că s-a stricat biosul. Am scos bateria de bios, bateria lui și alimentatorul, am făcut scurt pe pinii bateriei de bios, nimic.  Am citit pe net și am văzut că au mai pățit și alții. Laptopul pare să intre în procedura de restaurare Bios la apasarea tastei END + Power, dar nu am ce trebuie pentru stick. În cel mai rău caz, am un programator CH431, dar la acest moment nu am dump, nu am fișiere pentru stick, nu am nimic. Dacă mă poate ajuta cineva, vă rog.

Link to comment
Share on other sites

Voi încerca, deși am găsit un bin pentru placa aceasta, pe care l-am scris în memoria 25q64, fara niciun rezultat. Am incercat procedura de rescriere bios si prin usb.  La aceasta procedura, cand pornesc laptopul cu tasta end si power (doar cu tasta power nu porneate) se vede cum face update-ul, dar nu porneste backlightul la ecran. La finalul incarcarii biosului se opreste si nu mai reactioneaza decat la end+power. Mai este vreo bucata de soft in super IO?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines