Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
xaxa

Balamale ingropate

Recommended Posts

Pentru educatia mea, poate cineva, va rog, sa imi explice cum se monteaza balamalele astea, si in special cum nimereste mesterul sa bage cuiele de fixare exact in gaurile alea, dupa ce a infipt balamaua in lemn? Am primit o pereche si am zis sa ma amuz incercind sa vad cum se monteaza. Nu mi-a iesit deloc potriveala cuielor, ca sa nu mai vorbim de cit de greu le-am infipt. Amuzamentul mi-a trecut, am ramas cu curiozitatea.

BALAMALE-INGROPATE-USI-211-15-16-ZI-FERO

Link to comment
Share on other sites

asa am facut si eu. numa ca balamaua a avut o opinie proprie despre cum trebuie sa se infiga si n-a mers chiar drept, desi eu am batut centrat cu ciocanul. si asta de fiecare data.

Link to comment
Share on other sites

Daca se doreste precizie,se fac semne pe exterior cu balamaua,se folosește o daltă de lemn subțire cu care se face și se centrează poziția balamalei,se dau gauri mai mici decat diametrul cuiului care va fi bătut,se introduce balamaua, se bagă 2 sârme pe cele 2 găuri laterale pentru fixare/precizie, se bate cui in mijloc, se scoate o sârmă ,se bate cui, se scoate ultima sârmă , se bate cui....se pot folosi și holtzșuruburi...pe care nu le filetează de tot și taie capătul de strângere la nivelul lemnului...unii pilesc la  polizor partea balamalei care se înfige în lemn pentru o pătrundere mai ușoară....metode de execuție profi sunt o mulțime doar răbdare și mână fină să aveți !....spor!

Edited by flomar60
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines