Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difractie la difuzoare


alexy

Postări Recomandate

Am tot urmarit boxele de Wilson,am observat ca toate tipurile de boxe fabricate de Wilson au pe difuzoarele de inalte ,medii si bass anti-difractie , acum hai sa fim sincer de eroare de baffle la difuzoare la ditamai firma de boxe ,am incercat si eu numai la inalte ,(original antidifractie), da intradevar sa schimbat sunetul ,sant avantaje si dezavantaje,depinde de melodii.

avantaje la albumul acesta care se aude bine cu antidifractie,voce mai clara etc

 

7APFgrR.jpg

nayqt0Y.png

Editat de alexy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca sa puna lumea material antidifractie (pasla sau ce o fi aia) sau sa nu puna?

El a pus numai pe tweeter si a observat o diferenta in bine (vocea mai clara) la o melodie Marian Hill- Take your time, dar zice ca ar fi si dezavantaje (se aduna praful? :57). Care-i opinia ta (si a altora) in legatura cu materialul antidifractie de pe baffle-ul difuzoarelor. 

Eu zic ca cine are, este ok sa puna, dar sa nu puna orice panarama de carpa de spalat vase pe post de material antidifractie  si apoi sa emita opinia ca e de cacat materialul antidifractie.  

Link spre comentariu

Difractia = patrunderea sunetului printr-o deschidere ingusta (fanta) situata pe un paravan extins si raspandirea ca un evantai, cu minime si maxime periodice spatial, de partea cealalta a paravanului. Sau "ocolirea" unui paravan si raspandirea sunetului min zona de "umbra" sonora samd.

(ingusta = cu dimensiunea egala sau mai mica decat lungimea de unda a sunetului in aer, de exemplu d< 34cm pentru sunetul cu frecventa 1000Hz).

 

Asadar, nu se spune antidifractie, ci fonoabsorbant, insonorizant, atenuator pentru reflexie.

Link spre comentariu

Nu prea este vorba despre reflexie (f slaba) ci asa cum s-a spus, despre difractie (la marginea panoului frontal al incintei).

Exact acesta este fenomenul ce se incearca a fi combatut. Prin ingroparea difuzoarelor in panou, prin tesirea sau rotunjirea marginilor  panoului si prin aplicarea de material fonoabsorbant pe suprafata acestuia.

Link spre comentariu

Din epoca "golden age " in audio Sony ssg7, panoul frontal profilat ; tweeter-ul de la yamaha ns10, ja0518, a fost fabricat in cateva variante cu sau fara inel de pasla in interiorul  plasei de protectie ,au fost incercari de a modifica caracteristica de frecventa cu diverse materiale fonoabsorbante, inclusiv hartie igienica (de calitate),gasiti pe net.

Sony ssg7.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări