Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

thomson flat

Sorin Schiriac

Recommended Posts

model 21MX132, CHASIS itc008 Cu procesor TDA9554PS/N3/3 memo 22c04 are o manifestare dubioasa: totul functioneaza normal se aude sunetul dar imaginea se intrevede putin cind maresc G2. am schimbat memoria si se manifesta la fel .tind sa cred ca e un defect prin jurul baleaj vertical. poate ati mai intilnit acest defect ca eu nu-i dau de capat.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Sorin Schiriac

3

• itzu

1

Top Posters In This Topic

Valoarea lui G2 e normala sau mica.Scoate soclul de pe tub si verifica tensiunea de focalizare pune scanteia in evidenta.Parera mea e ca lipseste.Concluzia o tragi singur ,(schimba traful)

tubul e bun tensiunile sunt bune cred ca un tranzistor ceva din asta digital ca e plin cu din astia,ar putea fi defect,poate are cineva vreo idee.

Tranzistor trebuie sa fie ...!Acum vreo 3 ani am avut din cate vag im-i amintesc ceva de genul asta.Nu mai retin exact tipul de sasiu insa am gasit un BC 548 in scurtundeva langa radiatorul tanzistorului final linii cam la jumatatea placi.