Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Stefan

Software pentru monitorizare stare online IP-uri

Recommended Posts

Salutari,

Caut un software simplu de utiliza si gratuit (nasol) cu ajutorul căruia sa pot monitoriza câteva zeci de IP-uri daca răspund la mesaje ICMP (ping) si când se atinge o condiție (sa o pot defini cumva) de declanșare sa trimită un email + log in aplicatie.

 

De ce prin ICMP? Pentru ca sunt tot felul de device-uri si doar o mica parte din ele știu de SNMP, nu au toate un protocol comun.

De ce sa pot defini condiția? Unele echipamente sunt mai puțin importante, adică permit ocazional pierderea de pachete si nu e necesara monitorizate la intervale scurte de timp. Altele sunt mai importante (nu critice desigur) si daca sunt offline fix când vrei sa vezi anumite valori remote nu e plăcut.

Nu știu daca e chiar ușor de găsit așa ceva, musa Gasisem i pentru Windows, insa eu m-am plictisit repede de căutat când am văzut ca majoritate erau pe SNMP. Gasisem si ceva "cu ping" dar nu gratuite si nu m-am apucat sa le testez.

 

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Salut @Elison si mulțumesc pentru răspuns.

Da, monitorizarea adreselor sa fie declanșata de un timer însă valoarea timer-ului sa fie diferit. Sa zice ca lista 1 de IP-uri trebuie monitorizata din 5 in 5  minute, lista 2 la 30 minute, lista 3 la o ora. Numărul total de adrese nu depășește 254.

Condiția pentru trimiterea emailului si înregistrare eveniment in aplicație (cine știe ce se întâmpla si nu se poate trimite emailul): când s-a declanșat timer-ul sa se trimită 10 "solicitări" si daca la final exista mai mult de doua solicitări fără răspuns atunci sa înregistreze evenimentul si sa trimită email cu timestamp + IP.

Nu știu cat sa fie timeout-ul pentru lipsa răspuns sau lungimea unui pachet trimis. Cum e implicit comanda  ping din Windows cred ca e suficient, adică 4000ms cu 32bytes.

 

Am testat aplicația din atașament si desigur ca funcționează insa nu trebuie sa pierzi timpul cu scris cod pentru mine.

Ieri mă uitam puțin la Nagios Core însă nu am avut chef sa testez nimic, mă încerca o răceala.

Link to comment
Share on other sites

Nu exista nicio problema cu timpul, e o ocazie buna sa mai invat cate ceva.
Cand am timp o sa dezvolt putin ce am inceput.

Pentru ca nu stiu Ip-urile folosite, la prima rulare acestea se vor incarca din trei fisiere txt care contin IP-urile catre care se va trimite ping la 5min,30min si 60 min. Adresa de email se va incarca la fel.In fisierele txt completati ceea ce trebuie, IP, email, eventual TimeOut.

Care va fi aplicatia care trimite email? Outlook?

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca genul acesta de "programe" ( sau scripturi mai bine zis ) se executa automat fara interventii din partea utilizatorului ( de preferat pe un server ca ala e permanent online ) si nu cred ca are importanta ce client de email se foloseste.  De ce nu serverul SMTP al google pentru trimis email ?

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Am reusit sa finalizez aplicatia si sa functioneze conform cerintelor, am facut si cateva teste.

Erorile  sunt scrise in fisierul PingICMP.log, se trimite si email fara probleme.

Mai multe date gasiti in fisierul Descriere.txt, care trebuie citit inainte de a porni aplicatia.

TimeOut este 4 sec.

Este posibil sa apara si unele erori pe care nu le-am tratat in program, prea multe teste n-am avut timp sa fac.

Exista si un lucru neplacut, acela ca datele pentru email(user,parola) sunt vizibile in fisierul in care sunt stocate, dar puteti sa va creati o adresa gmail pe care sa o folositi doar pentru trimiterea email-urilor.

Dupa ce se creaza contul trebuie sa dati acces aplicațiilor mai puțin sigure, daca se sare acest pas nu se poate trimite email.

Acelasi lucru trebuie facut si pentru un cont care exista deja.

In mod implicit acest acces este blocat.

 

 

PingICMP.zip

Link to comment
Share on other sites

@Elisonam ținut programul pornit mai bine de 3 ore, fără partea de email, si a funcționat foarte bine pana când nu știu ce l-a apucat pe BitDefender si l-a blocat.

Nu îmi dau seama de ce nu a comentat la rulare sau la scanare si a făcut așa după câteva ore. E adevărat ca BitDefender face urat si când folosesc programe foarte cunoscute si scanez porturile din rețea însă niciodată nu mi-a mutat programul in carantina si a cerut restant după asta.

 

Citat

 

Bitdefender a mutat o ameninţare în carantină. Nume fişier: C:\Users\...\Downloads\PingICMP (1)\PingICMP\PingICMP.exe. Este recomandat să rulezi o scanare a sistemului pentru a te asigura că sistemul este curăţat.

 

Bitdefender a mutat o ameninţare în carantină. Nume fişier: C:\Windows\Temp\~DFE6E0136D37BFA87A.TMP. Este recomandat să rulezi o scanare a sistemului pentru a te asigura că sistemul este curăţat.

Funcţia: Advanced Threat Defense
Aplicaţia PingICMP.exe a fost detectată ca fiind potenţial periculoasă şi a fost blocată. Calea către aplicaţie: C:\Users\...\Downloads\PingICMP (1)\PingICMP\PingICMP.exe Parametrii liniei de comandă: "C:\Users\...\Downloads\PingICMP (1)\PingICMP\PingICMP.exe" ID detecţie: SuspiciousBehavior.3E7A1C3E697B6CDE

 

 
Din păcate nu-l pot muta pe serverul final pana când la mine nu funcționează fără probleme măcar câteva zile. Oricum iți mulțumesc mult pentru eforul depus.
Link to comment
Share on other sites

In general toate antivirusurile se comporta asa cu aplicatii de casa care nu au un certificat de semnare a codului. Eu am avast si vad ca nu e suparat pe aplicatie, dar nici n-am rulat-o ore in sir. La scanare, antivirusul meu zice ca nu sunt probleme. 

Edited by Elison
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines