Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
audio1984

Offtopic OL

Recommended Posts

@icar Mulțumesc mult ! Da al meu nu este cu autoscalare , mă bucur că nu-i un defect . Multă sănătate !

 

@validae Îmi cer scuze pentru postarea la locul nepotrivit , vă rog frumos  să ștergeți acest topic deoarece am înțeles cum sta treaba și consider că se poate șterge pt. a nu mai ocupat loc degeaba. Mulțumesc și multă sănătate !

Link to comment

@modoran Ba da am măsurat rezistente , capacități , tensiuni , curenți , etc. singurul lucru care mă nedumerea era acel OL și atâta , da măsoară bine dar nu știam de ce când pe test diode/continuitate și ohmetru îmi indica acel  OL , am căutat pe google și mă repet am găsit diverse opinii , nu am găsit același lucru pe fiecare site pe care am intrat . 

Link to comment

Uitându-ma pe topicurile colegului audio1984, imi pare un incepator trecut prin scoala romaneasca. Din treaba cu oscilatorul apare entuziasmul incepatorului. Ar vrea multe, cit mai repede. Cum spuneam, toti am fost incepatori, ideea e sa nu ramânem asa.

In legatura cu OL sau 1, ce apare pe displai, probabil chiar nu a stiut ce inseamna. Nu vad nimic grav, mai grava a fost intrbarea "citi volti are un amper"!

Link to comment

Bună seara @franzm am citit manualul aparatului și vă spun sincer că nu am găsit nimic în legătură cu acest OL . @vijelie02 Da știu că atrag "ca un magnet" bășcălie și antipatii , nu mă supăr și înțeleg că poate sunt enervant uneori . Oscilatorul e aproape gata , problema mea , din prea mult entuziasm este că m-am apucat de vreo patru montaje și nu am timp sa le termin pe toate , poate dacă nu as lucra în fabrică în trei schimburi ar fii altă treabă , vreau să fac atâtea montaje dar fac in etape ca "liga 1" la fotbal ! @icar Mulțumesc de înțelegere , da chiar nu am avut habar de acel OL , însă cu siguranță nu am întrebat "câți volti are un amper" sau cum citeam undeva "cum măsor curentul cu voltmetru" :d asta într-o notă amuzantă . O seară bună și multă sănătate tuturor ! 

Link to comment

Posted (edited)

Dar practic nu se apuca nimeni să pună voltmetrul in serie , poate doar să aibă parte de "efect de fum și artificii" :ras: E clar că folosind legea lui ohm poți determina curentul ! :evil3:

Edited by audio1984
Link to comment

Cum să pui un voltmetru in serie cu un consumator electric , nu are logică ?! Voltmetru in paralel , ampermetrul in serie , așa știu și nici "să mă bați" nu aș face altfel ... asta după mintea mea ! :scarpin

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines