Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ovisopa

Baofeng UV-5R si Baofeng 888S

Recommended Posts

Salutare,

am avut un set de 888S de peste 7 ani, le-am folosit cu colegii fotografi cand eram prin munti, foarte foarte utile si performante. Acum cativa ani mi-am luat si una UV-5R dar nu am prea folosit-o, si acum am mai incercat odata sa fac cumva sa mearga cu celelate statii 888S.

Cred ca data trecuta cand am mai incercat, am salvat frecventa 462.225 pe canalul 10 din UV-5R, corespunde cu canalul 2 de la 888S. Daca transmit din UV-5R se receptioneaza pe 888S, dar daca transmit din 888S, pe UV-5R doar vad semnalele ca se transmite ceva (led verde, schimbare culoare afisaj) dar NU SE AUDE NIMIC .

La UV-5R daca apas pe MENU ->  T-CTCS -> MENU -> din OFF modific in 88.5Hz -> MENU .. se aude CONFIRMED, dar nu pare sa se salveze, pt ca daca revin la setarea T-CTCS, imi apare tot OFF. Gresesc eu cu ceva ?

Si mai am un dubiu la UV-5R, cred ca e tasta 4 defecta, de simtit se simte exact la fel la apasare, dar cand sunt in frequency mode, nu pot sa scriu nici o frecventa care incepe cu numarul 4, efectiv nu se intampla nimic cand apas pe 4. Daca apas orice alt numar, apare pe ecran, daca incerc sa scriu 123.456 .. imi scrie 123.567 . Daca credeti ca e posibil sa fie ceva defect, as incerca sa o si desfac , eventual sa dau cu un pic de spray de contacte, desi statia nu a fost folosita deloc, arata ca noua, ciudat sa se fi stricat tasta aia.

 

Multumesc. Seara faina tuturor!

 

377691173_baofeng888SandBaofengUV-5R.thumb.gif.de7d91ee79f8ab58b2b1602d8c998bfe.gif

Edited by ovisopa
Link to comment
Share on other sites

am atasat si un gif dar cred ca vreun admin a sters fisierul, nu inteleg de ce, ca se vedea foarte bine ce se intampla cand emit din UV-5R si ce se intampla cand emiteam din 888S. Ar fi frumos sa imi /ne spuna de ce a sters imaginea .... 

Link to comment
Share on other sites

am reeditat eu mesajul aseara si am reintrodus fisierul, ambele statii siszeaza semnalul transmis de cealalta statie, dar pe UV-5R nu se aude nimic ce transmite 888S, doar se aprind ledurile si atat. Sunt curios daca aveti vreo idee de ce ? 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

la 888S nu am umblat la setari prin calculator, e cum a venit din fabrica, si ecran nu are. Undeva pe net am gasit tabelul asta, cu numele default, banuiesc ca sunt setarile din fabrica ale statiei 888S

image.thumb.png.cfba0918a610091e60a0093c3348fca4.png

1 oră în urmă, grosu99 a spus:

Vezi ce e cu DCS-ul ala de pe ecran....intra in toate setarile si vezi ce e aiurea.Asta daca statia 888 mai moduleaza voce !


T-DCS e setat pe D346N
R-CTCS OFF
R-DCS D346N
T-CTCS OFF

 

Am facut un filmulet cu setarile din UV-5R, si dupa cum vedeti, cand apas MENU schimb o valoare, apas menu iar, se aude CONFIRMED, dar valoarea nu se salveaza

 

 

Edited by ovisopa
Link to comment
Share on other sites

Ce mistooooo! Emit foarte fain! Niste jucarii pe cinste! (Ma intreb doar ale cui or fi de fapt frecventele alea de la 462 MHz... ca ale PMR-ului nu sunt!, alocate radioamatorilor nu sunt... Dar ce conteaza? Spor la emis!) (Sau ovisopa locuieste in USA?)

Edited by Gagarin
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
Acum 4 ore, grosu99 a spus:

Aici e manualul...intra in meniuri 

Baofeng UV-5R Manual (baofengtech.com)

 

Am si eu manualul, ideea e ca nu sunt 100% sigur ce anume trebuie sa setez, sau daca a mea are ceva defecte, pt ca dupa cum ati vazut, desi se aude mesajul vocal CONFIRMED, cand am setat T-CSTS pe 88.5Hz, dupa ce am inrat iar pe setarea respectiva, imi aparea tot pe OFF.

 

image.thumb.png.dce29e49970db6a132f544cd3a2fef22.png 

Am respectat comenzile din manual, dar nu inteleg de ce nu ramane salvata setarea pusa de mine (in film , dupa secunda 40 parca modifc T-CTCS, dar cand intru iar pe ea, apare tot OFF ).

Speram ca mai gasesc si alti posesori de Baofeng, sa imi confirme daca la ei se salveaza sau nu, dupa apasarea butonului MENU si dupa mesajul vocal CONFIRMED. 

 

Acum 2 ore, Gagarin a spus:

Ce mistooooo! Emit foarte fain! Niste jucarii pe cinste! (Ma intreb doar ale cui or fi de fapt frecventele alea de la 462 MHz... ca ale PMR-ului nu sunt!, alocate radioamatorilor nu sunt... Dar ce conteaza? Spor la emis!) (Sau ovisopa locuieste in USA?)


Mie mi se par super scule pt cat costa, am fost placut surprins sa vad ca pot comunica cu un prieten care are casa pe un mic deal , in Sura Mare, iar eu eram in birou , in sibiu, in interior! Distanta intre noi era de 3.86km. O sa fac o proba dupa ce reusesc sa setez UV-5R-ul de pe munte, eu merg des cu motorul pe munte si sunt tare curios daca merg de la distanta mult mai mare, dar fara obstacole, eu undeva pe o creasta si fiumio acasa.
 

 


image.thumb.png.dcecbd0bcfe817b18e714a63dcb9e00a.png

 

Este interzis sa emiti in frecventele alea ? Sigur canalul 2 la 888S este frcventa aia 462.225

Edited by ovisopa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines