Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baofeng UV-5R si Baofeng 888S


Postări Recomandate

Salutare,

am avut un set de 888S de peste 7 ani, le-am folosit cu colegii fotografi cand eram prin munti, foarte foarte utile si performante. Acum cativa ani mi-am luat si una UV-5R dar nu am prea folosit-o, si acum am mai incercat odata sa fac cumva sa mearga cu celelate statii 888S.

Cred ca data trecuta cand am mai incercat, am salvat frecventa 462.225 pe canalul 10 din UV-5R, corespunde cu canalul 2 de la 888S. Daca transmit din UV-5R se receptioneaza pe 888S, dar daca transmit din 888S, pe UV-5R doar vad semnalele ca se transmite ceva (led verde, schimbare culoare afisaj) dar NU SE AUDE NIMIC .

La UV-5R daca apas pe MENU ->  T-CTCS -> MENU -> din OFF modific in 88.5Hz -> MENU .. se aude CONFIRMED, dar nu pare sa se salveze, pt ca daca revin la setarea T-CTCS, imi apare tot OFF. Gresesc eu cu ceva ?

Si mai am un dubiu la UV-5R, cred ca e tasta 4 defecta, de simtit se simte exact la fel la apasare, dar cand sunt in frequency mode, nu pot sa scriu nici o frecventa care incepe cu numarul 4, efectiv nu se intampla nimic cand apas pe 4. Daca apas orice alt numar, apare pe ecran, daca incerc sa scriu 123.456 .. imi scrie 123.567 . Daca credeti ca e posibil sa fie ceva defect, as incerca sa o si desfac , eventual sa dau cu un pic de spray de contacte, desi statia nu a fost folosita deloc, arata ca noua, ciudat sa se fi stricat tasta aia.

 

Multumesc. Seara faina tuturor!

 

377691173_baofeng888SandBaofengUV-5R.thumb.gif.de7d91ee79f8ab58b2b1602d8c998bfe.gif

Editat de ovisopa
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

la 888S nu am umblat la setari prin calculator, e cum a venit din fabrica, si ecran nu are. Undeva pe net am gasit tabelul asta, cu numele default, banuiesc ca sunt setarile din fabrica ale statiei 888S

image.thumb.png.cfba0918a610091e60a0093c3348fca4.png

1 oră în urmă, grosu99 a spus:

Vezi ce e cu DCS-ul ala de pe ecran....intra in toate setarile si vezi ce e aiurea.Asta daca statia 888 mai moduleaza voce !


T-DCS e setat pe D346N
R-CTCS OFF
R-DCS D346N
T-CTCS OFF

 

Am facut un filmulet cu setarile din UV-5R, si dupa cum vedeti, cand apas MENU schimb o valoare, apas menu iar, se aude CONFIRMED, dar valoarea nu se salveaza

 

 

Editat de ovisopa
Link spre comentariu

Ce mistooooo! Emit foarte fain! Niste jucarii pe cinste! (Ma intreb doar ale cui or fi de fapt frecventele alea de la 462 MHz... ca ale PMR-ului nu sunt!, alocate radioamatorilor nu sunt... Dar ce conteaza? Spor la emis!) (Sau ovisopa locuieste in USA?)

Editat de Gagarin
Link spre comentariu
Acum 4 ore, grosu99 a spus:

Aici e manualul...intra in meniuri 

Baofeng UV-5R Manual (baofengtech.com)

 

Am si eu manualul, ideea e ca nu sunt 100% sigur ce anume trebuie sa setez, sau daca a mea are ceva defecte, pt ca dupa cum ati vazut, desi se aude mesajul vocal CONFIRMED, cand am setat T-CSTS pe 88.5Hz, dupa ce am inrat iar pe setarea respectiva, imi aparea tot pe OFF.

 

image.thumb.png.dce29e49970db6a132f544cd3a2fef22.png 

Am respectat comenzile din manual, dar nu inteleg de ce nu ramane salvata setarea pusa de mine (in film , dupa secunda 40 parca modifc T-CTCS, dar cand intru iar pe ea, apare tot OFF ).

Speram ca mai gasesc si alti posesori de Baofeng, sa imi confirme daca la ei se salveaza sau nu, dupa apasarea butonului MENU si dupa mesajul vocal CONFIRMED. 

 

Acum 2 ore, Gagarin a spus:

Ce mistooooo! Emit foarte fain! Niste jucarii pe cinste! (Ma intreb doar ale cui or fi de fapt frecventele alea de la 462 MHz... ca ale PMR-ului nu sunt!, alocate radioamatorilor nu sunt... Dar ce conteaza? Spor la emis!) (Sau ovisopa locuieste in USA?)


Mie mi se par super scule pt cat costa, am fost placut surprins sa vad ca pot comunica cu un prieten care are casa pe un mic deal , in Sura Mare, iar eu eram in birou , in sibiu, in interior! Distanta intre noi era de 3.86km. O sa fac o proba dupa ce reusesc sa setez UV-5R-ul de pe munte, eu merg des cu motorul pe munte si sunt tare curios daca merg de la distanta mult mai mare, dar fara obstacole, eu undeva pe o creasta si fiumio acasa.
 

 


image.thumb.png.dcecbd0bcfe817b18e714a63dcb9e00a.png

 

Este interzis sa emiti in frecventele alea ? Sigur canalul 2 la 888S este frcventa aia 462.225

Editat de ovisopa
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări