Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puterea Amplificatoarelor


Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu poti spune ca atatia W ai nevoie pt o camera pt ca intervin mai multi factori:1- acustica 2- spl-ul boxelor3- raspunsul in frecventa4- gusturile fiecaruiaetc.O sa ramai surprins cand iti spun ca unii se multumesc cu 2 boxulete din alea la 20 Ron care se gasesc in magazine de calc, show-uri am facut si cu 120W si cu 400W, discotecile nu au valoare fixa (daca nu ai atatia W nu se poate numi discoteca).

Link to comment
Guest geokser

Parerea mea e ca cel mai mult conteaza randamentul boxelor (SPL) iar puterile se pot discuta in functie de preferinte....adica unii se multumesc cu X w alti cu y W,dar repet cel mai mult conteaza Spl-ul.Dau un exemplu:o boxa care are SPl 1W/m sa zic 90 dB iar la 100W sa zicem ca are 110 dB iar la 200W 112dB in cazul asta nu merita amplifici cu 200W repsectiva boxa pt ca nu ai castg decat de 2dB pe care putin probabil ii simti.

Link to comment

mai conteaza si randamentul amplificatorului. mai ales sa aiba rezerve de putere ptr a asigura puterea de iesire.(ex: un ampli pe care scrie 2x100W rms nu poata sa scoata aceasta putere daca are un consum declarat de ex de 200w).Un ex concludent il am cu amplif meu Sansui B1000. Are puterea de iesire de cca 100w pe canal, si un consum de la retea de 400w :rolleyes:Am reusit sa duc multe chefuri cu el pe difuzoare de 250W la putere maxima fara sa dea semne de "inec". Mentionez ca boxele care le folosesc la el au SPL-ul de 95 dB la 1W.Concluziile le trageti voi singuri...

Link to comment

Topicul se muta la incinte, decide Radu daca ramane sau nu deschis, eu unul l-as inchide deoarece tema a fost discutata de prea multe ori.

S-a disutat ulte prea mult pe acest subiect, deci topic closed!Totusi, pana acum ai primi raspunsul in mai multe variante :yawinkle:
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines