Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitionare aparat de masura pentru hobby

RazviTm

Recommended Posts

vreau sa-mi iau un aparat de masura si m-am oprit la asta: Digital Multimeters AX-588 with Inductance Measurement, l-am gasit pe capodimonte si vreau sa-mi spuneti parerea despre el? merita sa-l iau la banii astia? sau gasesc ceva mai bun in aceeasi suma?

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Este bine sa ai 2 aparate de masura, unul digital si unul analogic ( cu ac).Majoritatea masuratorilor uzuale se pot face cu acest aparat.Mai cauta si un MAVO 35.Dupa ce ai cumparat un aparat de masura intotdeauna gasesti altul mai bun.Cu cat este aparatul mai complex si are mai multe game de masura, cu atat cresc sansele sa-ti trebuiasca altul pentru a masura o valoare. :yawinkle:Murphy nu doarme, te asteapta!

Este bine sa ai 2 aparate de masura, unul digital si unul analogic ( cu ac).Majoritatea masuratorilor uzuale se pot face cu acest aparat.Mai cauta si un MAVO 35.

Corect! Eu am unul analogic care sta mai tot timpul pe Ohmi (pentru rezistoare) si unul digital pentru tensiuni diverse. In felul acesta la depanari de exemplu nu mai risti sa prajesti digitalul masurand o tensiune mare cu aparatul uitat pe ohmi. Pentru masuratori deosebite mai am inca unul digital cu iesire pentru PC si inca unul tot digital, chinezesc, cu sonda de temperatura si capacitati.MAVO 35 si mie mi-a placut singurul dezavantaj fiind gabaritul mare. Dar in rest e OK.Se mai gaseste prin talcioc sau pe net la preturi modice.

• 2 years later...

si eu vreau sa iau acest aparat pare sa fie destul de util cu inductantele pe langa fluke al meu care intradevar face de toate numai inductante nu l-am vazut in oferta acest AXIO AX-588 LA TME si o sa-l comand ce nu stiu tara de unde vine dar cred ca CHINA dar oricum il iau costa 183.00lei. :aplauze

• 2 months later...
  • 3 weeks later...

Salut, Din specificatii are in plus doar partea de masura inductante fata de unul chinezesc ieftin. Nu cred ca merita sa dai 179Ron pe el pentru atata lucru , poti construi singur un adaptor pentru masurat inductante si iti cumperi un DT9208A sau un M890G la un pret decent 15-40Ron. Succes

DT9208A era destul de bun cand a aparut,se vede treaba ca intre timp i-au fost aduse "imbunatatiri",cele din prezent nu se compara la stabilitate si precizie cu cele de acum 2-3 ani,sunt mult mai proaste.Am si AX-588,si parca e un pic mai stabil la afisarea valorii masurate fata de 9208A...ramane de vazut in timp cum se comporta,il am doar de cateva luni,cat despre producator...cred ca nu mai trebuie precizat ca vine tot din tara orezului :rade:

Eu am un DT9207 luat din obor , si testat acolo pe loc prin masurarea a 2 baterii si a unei rezistente de precizie si a unui condensator de 10uF. Masoara foarte bine si stabil , nu i-am schimbat inca bateria si il am de vreo 4-5 ani. Nu l-am utilizat zilnic , il folosesc numai la masuratori pretentioase. In rest pentru uzul zilnic am un M830B harsit care isi face inca treaba cu succes. Ziceam ca e o varianata un DT sau un M890 pentru ca pretul dat pe Ax mi se pare prea mare. In fine , acum fiecare cat vrea sa cheltuiasca ptr. hobby dar repet pentru un multimetru e scump, pe forum lumea vinde osciloscoape SH la banii aia. Succes

• 2 weeks later...

DT9208A era destul de bun cand a aparut,se vede treaba ca intre timp i-au fost aduse "imbunatatiri",cele din prezent nu se compara la stabilitate si precizie cu cele de acum 2-3 ani,sunt mult mai proaste.Am si AX-588,si parca e un pic mai stabil la afisarea valorii masurate fata de 9208A...ramane de vazut in timp cum se comporta,il am doar de cateva luni,cat despre producator...cred ca nu mai trebuie precizat ca vine tot din tara orezului :rade:

[offtopic_mood]... deci să ne înţelegem: ţara orezului e japonia, nu china!!!pentru că un chinez care se respectă mănâncă "orice are spatele la soare", cu 2 excepţii.[/offtopic_mood]

[offtopic_mood]... deci să ne înţelegem: ţara orezului e japonia, nu china!!!pentru că un chinez care se respectă mănâncă "orice are spatele la soare", cu 2 excepţii.[/offtopic_mood]

Bine jupane,cum spui tu,si dupa aia mancam :rade: Probabil ce mananca amaratii de chinezi care nu prind "orice are spatele la soare",importa de la japonezi,ei fac doar betigasele :rade:Important e ca s-a inteles ce-am vrut sa spun cu DT9208...

Oricum daca lucrezi cu semnale alternative de valori mici , vezi ca DT9208A are scala cea mai mica pe alternativ 20V , ti-as recomanda in cazul asta Dt9207A care proneste de la scala de 200mVc.a.

am si eu o intrebare ca sa nu mai deschid alt topic aiurea. Am un multimetru digital Velleman model DVM850BL si de aseara nu mai functioneaza cum trebuie. In sensul ca se deschide cand rotesc comutatorul pe una din pozitiile de masurare, insa nu mai masoara nimic, mereu afiseaza 000, iar daca il comut pe pozitia de continuitate circuit, buzzerul suna incontinuu. Aveti idee ce poate sa aiba?

Cel mai probabil intrarea e in scurt,de unde...ramane de vazut,posibil sa aiba diode antiparalel pt protectie,si la o "manevra gresita"sa se fi strapuns,masoara cu alt multimetru si daca e scurt net,sigur il depistezi-e doar o presupunere,sigur esti doar cand desfaci si masori,si fara schema...nici atunci :rade:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines