Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru Auto (opel)


criss

Recommended Posts

SalUnul dintre hobbiuri este digitalizarea (aici inteleg afisoarele) masini.Am un opel kadett E,1.6injectie.Acest proiect de turometru se rerefera in special la Astra F, Corsa B,deoarece acest modul este doar o interfata pt un display din dotarea acestor masini.si anume Did,Tid sau Mid(cu acest display inca nu am facut teste,el fiind un Bord Computer).Eu am schimbat intreg bordul doar sa am un asemena display.Original se foloseste la casetofoanele originale pt a afisa RDSul.La prima incercare a functionat :)Nu eu am realizat montajul ci dl. Arne Zunker si initiatorul proiectului dl. Eelke Visser respect pt realizare.Mai am un proiect tot un turometru dar pe un LCD compatibil HD44780,pe simulator a funcionat iar pe masina inca nu lam incercat,din cauza ca am busit LCDul si pana imi iau alta va trece o vreme.Am postat cateva poze cu functionarea

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

felicitari pt realizare. ma lasat cu gura cascata cand am vazut ce ai facut. o frumusete. problema e ca eu vroiam sa fac un afisaj pt pc pe portul paralel. ideea e ca am un lcd 2x16 carac dar nui gasesc o carcasa suficient de frumoasa in care sal pot baga. felicitari incaodata si la mai mare. as dori sa vad proiectul terminat si totul incorporat in bord.

Link to comment

eu il am deja de mult pe masina!(am schimbat bordul de kadett E cu unul de astra F si sa potrivit displayul,dar daca vrei sa adaptezi pe un alt opel incearca sa faci rost de carcasa unui display de Corsa B..ala vine montat pe bord)am sa fac ceva poze.Am facut unul LCD in teste a functionat brici(cam mic afisa dar mergea) dar din pacate cand am vrut monta pe masina mia cedat stabilizatorul de 5v si am murit LCDul....acuma nu stiu cand imi voi lua alta dar cand il termin am sa postez fisierele aferente.

Link to comment
  • 1 year later...

de la bobina de inductie(partea de joasa tensiune). in general are culoarea verde(astra F, kadett E, vectra A, omega A, corsa A).pt a fi sigur verifica in manualul de utilizare.sigur ii corsa B din 2000? nui cumva corsa C?

Din pacate este Corsa B.Am inteles ca la bordul de corsa b (in spatele bordului)se gasesc deja firele pt.turometru-unele modele au bord cu turometru-modelul meu nu are (motor1.0,12valve).Aveti idee unde anume se gaseste semnalul/tensiunea pt turometru si ce fel este?Daca este prelucrat-in sensul ca este o tensiune continua crescatoare functie de turatie.
Link to comment
  • 3 months later...
Guest HAPKO

l-am realizat si eu si merge super mai greu a fost cu programatorul dar in final a mers acum vreau sa schimb mesajul de intimpinare "welcome" cu altceva,mai am de sapat

Link to comment
  • 1 year later...
Guest diablo2101

Salut!Sunt de curand (o zi) fericitul propietar al unui Opel Astra F din '93. Idem acest model nu este dotat cu turometru. Dupa realizarea si conectarea turometrului din schema, RDS-ul radioului mai este afisat in vreun fel? sau trebuie deconectat? Multumesc:)

Link to comment

trebuie deconectat ori facut o interfata cu un alt procesor/comutator(la selectorul de canal pt radio se utilizeaza asa ceva) cauta un asemenea integrat ce poate comuta 3 cai iar prin actionarea unui buton se poate trece de la RDS la Turometru.Ori facut cu ajutorul unui procesor!(in trecut am lucrat pt asa ceva dar din lipsa de timp am abandonat acest proiect)

Link to comment

Adapta ce inseamna?vrei sa adaptezi un alt display? (se poate, dar ai nevoie de cunostinte avansate in programare si cunostinte profunde ale protocoluli afisajului nou)sau vrei sa utilizezi pe cielo? (pe orice masina cu aprindere prin scantee, 4T si 4 cilindrii merge!) nu conteaza marca!(just impreuna tot pachetul,a adaptorul+TID sau DIDul)

Link to comment

Nu intreaga instalatie, doar displayul pt casetofon (DID sau TID)!Nu conteaza din ce an este astra foar sa fie ASTRA F!Mufa o poti lua de la un cablu pt cdrom, din acela mai vechi cu 40fire, il tai la dimenensiunea dorita(12pini).ps. Cielo este copia Opel Kadett E!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines