Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
M.Adrian

Sfaturi pentru prima masina

Recommended Posts

       Salut! Am inceput sa pun si eu bani deoparte pentru prima masina. Cum nu prea am foarte multa experienta aici, apelez la ajutorul vostru, cu intrebarea: ce masina/masini sunt bune pentru inceput? 

       Bugetul maxim ar fi de 3000 euro, posibil cu mici exceptii daca se merita si dispun de fonduri suplimentare in acel moment. Daca nu am prea multe ghinioane pana in primavara anului viitor, cam atunci as dori sa o cumpar, desigur, pana atunci se mai pot modifica si preturile, si reglementarile si alte n variabile, dar ca idee generala, cred ca e bine sa ma interesez incepand de acum.

       Ce imi doresc e sa stiu ca ma pot deplasa din A in B fara sa ma bata vantul/ploaia/soarele si sa am si ceva spatiu de bagaje, in cazul in care Doamne fereste da un berbec peste mine sau dau eu, sa nu ma coste o avere sa schimb un far, o bara, etc. Iar intretinerea, din nou, sa nu fie foarte costisitoare, ori sa nu stau cu frica daca vreau sa merg la drum mai lung. 

       Din ce am cautat pana acum, am adaugat pe lista Ford Focus din 2007/2008 incoace, Dacia Logan din 2008/2009 incoace, Toyota rav4 modele mai vechi, Opel Astra, Skoda Octavia/Fabia si Seat Leon. Eu visez la o Mazda sau Volvo, dar mai am mult pana acolo, nu cred ca e cazul acum, am vazut totusi modele de volvo de prin 2004/5/6 cu dotari suprinzatoare pentru acea vreme, diesel, kilometri pana in 280 mii si preturi in bugetul meu, dar nu stiu cate sunt teapa, cate se merita si tot asa. 

       Voi ce ati spune? Ce ati sugera in acest buget? 

Edited by M.Adrian
Link to comment

La 3000 euro trebuie sa ai istoric cunoscut, altfel ce iei de pe piata libera poate fi o fabrica de tocat bani. In segmentul asta de pret, oferta e bogata, dar daca nu vrei sa-ti faci cunostiinte la service, cauta una la pont. In functie de rulaj, fordul din 2007 a fost fiabil, motoarele cinstite, tabla buna, dar auxiliarele tot te vor necaji din cand in cand. Marca asta am purtat-o 10 ani si am fost foarte multumit. Acum cu un plafon de 4 ori mai mare ca al tau oscilez intre una noua sau una sh....inca nu m-am hotarat, si concediul de 1500 km tot cu a mea l-am facut.

Link to comment

Daca n-ai avut nicicand masina, e mai bine una noua decat una la care nu stii de ce zgomotul X este prezent sau ce inseamna.

Daca nu-ti permiti una noua, atunci tot iesi mai ieftin cu transportul in comun.

 

La mana a doua e loterie, si 99,99% nu ai sa fii castigator de la prima masina.

Link to comment

Acum 13 minute, doru3160 a spus:

Chiar is curios ce se gaseste la 3000 E cu cutie automata...de care sa te si bucuri, nu sa o ai doar in acte.

Asta a mea e din 2003,eu am luat-o în primăvara lui 2016 cu 2100E(1700 diesel).N-am avut nici o problemă cu ea,ulei,motorină și talpă.

 

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines