Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Egalizor pentru baterii Pb.

sesebe

Recommended Posts

Stiu ca s-a mai discutat dar nu reusesc sa gasesc subiectul.

Eventual daca imi poate da un link cineva.....

Multumesc!

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sesebe

26

• Mircea

9

• valygina

9

• gica70

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cred că ,,Egalizator baterii,, ar suna mai bine....când vezi ,,balansor,, te gândeşti la ,,balansier,, de la ceasuri.

Egalizor, spune-i cum vrei dar dă-mi și link-ul la topic. Am stat cred în total citeva ore în decurs de mai multe zile și nu l-am găsit. 

În engleza este "lead acid battery balancer". 

Edited by sesebe

Am tot căutat și eu despre egalizare / balansare + Pb / acumulatori Pb și nimic. Tot ce am găsit este despre Li-Ion / Poli. Probabil subiectul avea alt titlu și discuția a deviat.

Pe google caut așa (nu suport motorul de căutare al forumului):

"cuvinte cheie" site:elforum.info

Și ai găsit vre-un topic pt baterii Li-Ion / Poli. Pune un link te rog. Poate despre topicul acesta îmi amintesc eu. 

Știu de mulți ani Integratul ala dar din păcate este cam scump și schema cam stufoasa. Cablajul de la placa lor demonstrativa este pe 4 straturi parca. 

De la ciaineji nu prea am găsit cu el. 

Pentru 2 baterii Pb un circuit relativ simplu: 12v%2Bbattery%2Bequalizer.png

Pentru mai multe celule probabil ori ceva integrat specializat ori ceva cu microcontroller cu divizoare de tensiune si citesti pe rand fiecare baterie cum face si popularul Imax B6

Edited by Bandi Szasz

Eu personal nu am nevoie. Întreb pt un prieten și pt ca mi s-a părut interesant subiectul. 

Ideea este ca oricum trebuie pt 4 baterii de 12V/14V la peste 100A/h. (serie bineînțeles) 

Edited by sesebe

Discuţiile adespre scheme de egalizare au fost în general despre elemenţi Li-Ion şi colegul Stefan a pus link-urile mai sus.De alea ştiam şi eu, altele nu cred să mai fie.Oricum, despre egalizarea de acumulatori Pb de capacităţi aşa mari mai mult ca sigur nu s-a discutat pe aici.

Da, probabil. Nu despre capacitati asa mari retin eu discutiile, am amintit de ele ca sa stiti ce ma intereseaza pe mine sa fac.

Eu retin niste scheme de egalizare (nu conteaza daca litiu sau plumb) care erau pe o anume structura expandabila si destul de precis de controlat. Schemele alea le caut.

Merci oricum pt interes.

Edited by sesebe

Am găsit asta în calculator, nu mai știu exact ce e cu ea , cred că am făcut ceva propuneri de modificare a unei scheme :

267879529_ChargerLiIontensiuni.thumb.png.022fb17f3812eabac3e0d6bc124151ae.png