Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
dumitrumy

Intrebari diverse

Recommended Posts

Salut, a "decedat" calculatorul și nu mă descurc pe telefon. Am sunat la aceeași firmă și cel mai ieftin este un Asus I3 cu ssd 125Gb. La cel vechi hardul a cazut, un ssd dintrun sh ar fi o solutie de durata? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

La ce ieftine sunt SSD urile nu merita luat unul SH .La 148 lei iei unul nou cu garantie ,capacitate 240gb .(magazinul care da diferenta daca gasesti la altul mai ieftin...) ) 

cele de 240Gb sunt mai rapide decat cele de 120 deoarece au controler dublu ,nu simplu .

Si in principiu trebuie sa tina mai mult ,fiind mai mare nu se tot suprascriu aceleasi zone...

 

Edited by Усилитель
Link to comment
Share on other sites

Deocamdată am pierdut tot, daca cumpăr un sh îl bag in priza si asta e tot. Daca iau un hard și ssd pt cel   vechi este atât pretul lor plus win plus manoperă. Poate pun la job o cerere de oferta.

Link to comment
Share on other sites

Prima instalare de Windows XP pe cont  propriu am făcut-o după ce în prealabil am imprimat manualul de instrucţiuni aflat pe CD-ul de instalare.Se dă ,,mură-n gură,, tot ce trebuie făcut şi când.La Linux nu e nevoie, există tutorial în interfaţa de instalare...cel puţin la Linux Mint pe care lucrez.

Link to comment
Share on other sites

SSD si HDD sunt locul de depozitare a datelor.

Nu am habar cat de importante sunt pentru tine...

Dar in general, oricine ar fi, nu doreste sa le piarda... deci poti sa iei un calculator SH, insa HDD/SSD ar fi recomandat sa le pui pe cele vechi ale tale sau sa cumperi NOI.

 

Mai bine faci economie maxima la restul calculatorului decat sa faci economie pe stocare.

Chiar si un core-duo cu DDR2 plus stocare noua este mai bun decat i3 cu stocare SH, dupa parerea mea. In plus core-i merita numai dupa generatia a 4-a cand s-a produs un salt calitativ.

 

Am vazut aici pe forum desktop-uri complete sub 200 lei, asa ca pana la 540 ai spatiu sa-ti iei si SSD si HDD, desi poate HDDul cu care sunt deja echipate mai poate fi si el utilizat macar ca backup.

 

Alta varianta este un laptop, dar acolo este mai greu sa pui doua stocari (HDD+SSD), poate doar daca gasesti un model cu unitate optica si folosesti un adaptor caddy HDD.

Link to comment
Share on other sites

Probabil daca semnalam aparitia mesajului din imagine cand a aparut prima data eram avertizat ca am probleme cu hdd. Sincer, imi este cam frica sa postez ceva la care nu ma pricep ca imediat ti se atrage atentia cat de pafarist esti. Am mai avut 4 calc trecute pe dreapta de batranete fara sa am probleme cu discurile si nu mi-am facut probleme cu ultimul. 

 

 

hdd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nimeni nu le ştie pe toate, iar faptul că vreodată vi se pare că cineva cu mai multă experienţă într-un domeniu vă ,,ia de sus,, ca pe un începător, nu ar trebui să vă macine.

Sunt oameni tobă de carte care au răbdare cu absolut oricine, indiferent de cât cunoaşte sau nu în domeniul discutat, dar sunt şi oameni care cred că le ştiu pe toate deşi nu e chiar aşa şi care te tratează de parcă forumul e creat doar pentru doctori în electronică...

Nu am avut personal probleme cu niciunul din HDD-urile folosite pe vreunul din calculatoarele avute.Doar cu plăcile de bază...şi pot spune că a fost mai deranjant astfel.

Când crapă HDD-ul, măcar afli repede şi-l înlocui.Dar când îţi face figuri placa de bază, nu ştii niciodată la ce să te aştepţi, dată fiind complexitatea problemelor date.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines