Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pedala tobe electronice


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

În principiu, pedala conţine un contact care trimite impulsul dat de picior către unitatea de comandă ce produce semnalul sintetizat corespunzător.

Similar contactelor clapelor unui sintetizator.Pentru tobele mici se folosesc senzori piezo care preiau semnalul generat de lovire şi-l trimit unităţii.Semnalul este proporţional cu intensitatea loviturii, deci semnalul de ieşire va fi şi el proporţional.

Link spre comentariu

      Trebuie sa mentionez ca este vorba de o baterie de tobe portabile Yamaha DD65 cumparate la mana a doua.. Din imaginile de pe net, foloseste doua pedale micute, o carcasa suport care are un buton mai mare care se apasa cu piciorul. Una are butonul negru, una gri. Am primit o singura pedala, care nu seamana cu cele din imagini si care contine un contact. Aceasta  functioneaza pe intrarea pentru fuzz. Pe intrarea pentru toba mare nu are nici un efect. Problema e ca nu se gasesc la vanzare. Doar modele pentru tobe serioase si care costa mai mult decat am dat eu pe setul asta de tobe. Pe un site strain, am gasit la vanzare ceva  asemanator ca aspect, pentru un model mai vechi de tobe, despre care se preciza ca este piezo.

Intrebarea mea este cum as putea improviza ceva ca sa verific daca unitatea respectiva functioneaza. Traductorul piezo este conectat direct la jack sau mai are nevoie si de ceva electronica?

Ce tip de pedala ar putea fi compatibila ?

 

original-yamaha-foot-pedals-dd55-drum_1_d169e346fe7b693ba0896a76f3003b9c.jpg.265cbf53df36f01c8d9597a05270c140.jpg

Editat de doru77
Link spre comentariu

La pedale nu ar trebui decât un simplu întrerupător cu revenire.Traductorii piezo ar putea fi conectaţi direct la intrarea respectivă, ei au un nivel de semnal ridicat, ce nu necesită preamplificare.Poţi observa asta studiind mufa lor, dacă are doar două borne conectate, sunt conectaţi direct.Trei borne semnifică un fir suplimentar de alimentare, necesar în cazul unui preamplificator.

Link spre comentariu

Puteţi face un test nepericulos, luaţi un traductor piezoceramic, de genul celor din capacul ceasurilor de mână cu melodii, din jucării muzicale, sau din soneria telefoanelor fixe şi conectaţi-l cu un cablu având o mufă adecvată.Dacă ciocăniţi în discul piezo e posibil să activaţi toba corespunzătoare, dacă pedala respectivă avea traductor piezo.

피 디스크 제조 업체 및 회사-가격-압 전자

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări