Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
M.Adrian

Turnare sapa pe fundatie umeda si montat parchet

Recommended Posts

       Salut, vreau sa torn sape de beton in 2 camere la o casa unde sunt probleme cu umezeala si se face mucegai sub parchet. Pardoseala actuala este din scandura pusa pe un strat de zgura de furnal, iar sub zgura este pamant din care iese umezeala si se face mucegai sub parchet sau in pardoseala de scandura.

       M-am gandit sa scot pardoseala de scandura si zgura, pe pamant sa pun folie de hidroizolatie cu crampoane, neagra, peste care sa torn sapa de beton si peste ea un strat de placi de polistiren extrudat de 6mm pentru parchet, si apoi sa pun parchetul. Este suficient sa nu mai fie probleme cu umezeala? Sau e nevoie obligatoriu si de un strat de pietris pentru ruperea capilaritatii sub folie? Intr-o camera este turnata o sapa de beton sub parchet dar fara folie de hidroizolatie, cel mult un strat de pietris sau zgura sub ea, dar nu cred, si nu e nici umezeala, nici mucegai acolo.

Edited by M.Adrian
Link to comment
Share on other sites

Dacă hidroizolezi bine şi laşi suficient timp să se usuce betonul, nu vei avea probleme.Dar nu te grăbi cu pusul parchetului mai devreme de o lună de la turnare, să nu faci condens între polistiren şi beton.Ştiu cel puţin două cazuri, unul mi-e nepot.Au pus parchet şi duşumea de lemn pe plăci turnate de doar o săptămână-două.Au trebuit să arunce totul că se umflase lemnul şi să lase placa să se usuce.

Link to comment
Share on other sites

Pe langa asta mai trebuie sa te gandesti sa tii departe de casa si apa de la ploaie...umezeala la structura casei nu este buna.

Si de preferat ar fi sa lasi sa se usuce pamantul inainte de a turna sapa. Sapa o torni cu plasa de 4-6mm iar grosimea sapei sa fie intre 5-8cm.

Edited by mac01
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

       Ma gandeam la 10 cm grosimea sapei, apa de ploaie nu se scurge direct pe langa peretii casei deci aici e bine. 

       Daca merge totul bine voi incepe lucrarea in septembrie, sper ca nu e tarziu. 

       Ma gandeam initial sa pun plasa de sapa din aceea la rola, dar cum asta va fi prima sapa de beton direct pe pamant, cred ca e mai bine sa pun plasa de Buzau. 

Edited by M.Adrian
Link to comment
Share on other sites

       Cred ca e din pamant direct, cum am zis, nu e fundatie, decat la pereti, camerele nu au sub ele decat pamant, a fost suficient sa apara umezeala de cateva ori cat sa ramana in scânduri, mai ales luna trecuta in perioada cand a plouat aproape zi de zi. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines