Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptor USB serial

Gerula

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gerula

3

• bogdan_

1

• MirceaM

1

• Elef

1

nu merge pentru ca programatorul tau de pic foloseste si celelalte linii de transmisie in afara de Rx si Tx, iar prin adaptorul de usb intarzierea este foarte mare, de aceea nu iti merge programatorul.Eu am un asa adaptor, cu care merge programat, dar dureaza ceva mai mult de o ora sa scriu un 16F628. asa ca mai bine cauti un calculator cu seriala, sau iti faci un programator pe usb, gen clona icd2.

• 2 weeks later...

Eu am o intrebare. Cand ai zis COM sau Adaptor de comunicatie seriala sau RS232 - nu sunt impuse anumite lucruri, tensiuni, intarzieri etc, impuse prin vreun ISO? Este stiut ca a lucra cu COM-ul numai pe Tx si Rx reprezinta doar un fel de inceput. Sunt cazuri la care solutia consta in a alege un semnal de iesire si a controla total forma semnalului prin softul din PC, deci cu totul altceva decat a-i da octetul lui 8250 iar acesta sa genereze forma de unda asa cum stie si cum a fost configurat din parametri. "Am auzit" ca aceste adaptoare care spun ca fac COM din USB nu isi fac datoria in toate cazurile. Nu ma intereseaza ca e greu sau ca, poate, nu este posibil, ma refer doar la pretentia ca este COM cand de fapt nu este. Este adevarat ca toate aceste adaptoare au anumite pacate? Exista vreunul care sa faca treaba 100% pe toate firele (semnalele), sa fie 100% compatibil cu specificatiile ISO?

Am incercat sa folosesc un JDM cu un adaptor USB->RS232 si nu am resit sa programez nimic, in rest adaptorul folosit fara a face bit-banging pe semnalele de control a functionat foarte bine.