Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu transmiterea caldurii prin mica .... HELP!!!


marius2006

Recommended Posts

Hy all! Am montat niste mosfetzi cu mica pe radiator de la un amplificator si cand dau mai tare la volum e logic ca incepe radierea de caldura. Pur si simplu nu inteleg de ce nu-mi transmit caldura in radiator ... de fapt foarte putina caldura. Am strans suruburile foarte bine de la mosfetzi iar radiatorul era foarte curat.Am verificat temperatura de pe un mos cu un aparat de masura deja avea 50 grade.Eu as pune pasta termica dar trebuiesc izolati moshii :) . Ma intreb daca as putea pune pasta termica intre folia de mica si mos si radiator , ar transmite mai bine caldura ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Daca se monteaza un tranzistor pe radiator intotdeauna se intinde un strat subtire de pasta termica (vaselina siliconica) pentru a realiza un transfer mai bun al caldurii de la capsula tranzistorului la radiator.Vaselina siliconica are rolul de a umple golurile de aer intre radiator si tranzistor aparute datorita prelucrarii suprafetei radiatorului sau daca acesta nu este perfect plan.Nu se pune in exces deoarece la strangerea suruburilor de fixare surplusul este scos la marginea capsulei tranzistorului, se prefera un strat subtire si continuu, fara goluri.Pentru tranzistoarele care trebuie izolate de radiator se foloseste o folie de mica sau corespondentul din silicon ( acele folii de culoare gri si flexibile ca un cauciuc) la care de asemenea se foloseste vaselina siliconica.Vaselina siliconica se aplica pe ambele parti ale foliei de mica dupa care se monteaza.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines