Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

RFT TV 51-360 sau MegaVision?


Recommended Posts

Salutare !Am un TV care pe fata scrie MegaVision iar pe spate RFT TV 51-360 :partyman: Nu am gasit nimic despre el pe net. Tv este cu procesor Sharp IX1147CEN1, sunet X0250C , cadre cu X0640C , decodor culoare 1X0713CEN1 , sursa cu STR 5441.Stie cineva ce televizor este?Please o schema ......tv. este al unei batrane , a fost la un ,,service,, care i l-a tinut vreo 6 luni , i-au spart placa in zona sursei( foarte rau) si acum ma roaga sa il fac.......eu.Banuiesc ca este vorba de un Sharp nicidecum de MegaVision sau RFT :axe: :axe:

Link to comment
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Multumesc mult Tv1...asta e schema. :partyman: :partyman: :partyman: Acum: Televizorul a venit de la service cu STRd5441 in loc de IX1146CE ......Banuiesc ca nu sunt echivalente.Am cautat pe net schema lui IX asta si nu am gasit nimic........Este sau nu echivalent cu STRd5441?Am refacut circuitul cu schema de la Tv1 , am verificat cam tot ce era de verificat dar sursa tot nu vrea sa porneasca.

Link to comment

Toate televizoarele cu acest sasiu au fost echipate din fabrica cu STR-D5441.Daca nu starteaza,schimba C723=3,3 mF/50 V(non-polar)-daca nu gasesti , pui un 10 mF/50 V inseriat cu un 4,7 mF/50 V( plusurile comune , iar minusurile vor reprezenta terminalele noului condensator de 3,3 mF/50 V.)

Link to comment

Am avut si eu acest C defect. Tinand cont de uscarea electroliticilor in timp si de toleranta la fabricatie valorile date de tv1 duc la o capacitate echivalenta mult prea mica. Eu am pus 2 de 4.7uF in serie si merge foarte bine asa.

Link to comment

Fiecare cu parerea lui.10 mF in serie cu 4,7 mF (10x4,7/10+4,7=aprox. 3,2 mF) dau o capacitate mai mica decit doua de 4,7 mF in serie (capacitate rezultata 2.35 mF) sa inteleg eu.Eu am pus combinatia asta de 10 ani si nu s-au uscat pina acum.Normal , daca pui condensatoare fabricate de firme chinezesti de 2 lei poate sa te tina o luna.Inteleg ce vrei sa spui :daca cel de 4,7 mF scade sa zicem la 1 mF,capacitatea rezultata va fi mai mica de 1 mF-( C1 x C2/C1 + C2 )daca pui condensatori de calitate acest lucru nu se va intimpla mai devreme de 7-8 ani.

Link to comment

Scuze tv1, graba e de vina. Ideea era ca am pus 2 de 10 uf in serie. Pe principiul ca in loc de 3,3 pun 4,7, valoare mai uzuala. Sunt multe tv-uri cu condensatori pusi la limita asa ca tinand cont de calitatea necunoscuta a celor noi prefer sa pun cu 1 valoare mai mult.

Link to comment

Revin.Cu toate ca totul pare ok, am schimbat si c723 (il verificasem inainte si inca mai era bun) sursa nu porneste.A fost rupta placa pe toata lungimea ei , am refacut toate traseele dupa schema ...............dar tot nu vrea sa plece.Am verificat cablajul la lupa de n ori , am intarit circuitele cu terminale de rezistente dar degeaba............. :rolleyes:

Link to comment
  • 2 years later...
Guest Liviu83

Salutare,Am si eu acest televizor si de la un timp a inceput sa-mi faca cateva probleme.Cand il deschid timp de vreo 5-10 min tremura imaginea si nu se vede decat o linie de vreo 5 cm pe mijlocul ecranului.Dupa 5-10 min isi revine imaginea si merge normal.Daca stiti cam ce problema ar avea va rog sa-mi spuneti.Numai bine ,Liviu

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines