Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Versatester bun, greșeală de începător


Postări Recomandate

Bună ziua 

Am avut niște probleme cu veșnicele semireglabile românești rupte din versatesterul meu așa ca le-am schimbat... 

Greșeala a fost de a nu face nici o fotografie sau măsurătoare înainte... Așa că acum versatesterul se pornește si se stinge dupa câteva momente

Cu multa rușine și umilință cer unui suflet binevoitor să ma ajute cu niște poze sau măsurători pe toți semireglabilii deoarece acum nu prea am încredere in niciunul deoarece am schimbat puțin pe fiecare crezând ca este o idee bună (mare surpriză... Nu a fost) 

Versiunea mea de versatester este cea cu cristalul de 10Mhz de la ICE, menționez asta deoarece știu ca mai există o varianta cu cristalul de 1Mhz (japonez cred) și nu știu daca difera sau nu.

Mii de mulțumiri anticipate!! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut.

 

De curand am "tuns " un versatester. Folosesc de la el doar carcasa pentru un proiect.

Toate placile sunt intregi si nici nu am umblat la semiregrabili. Deci imi este usor sa fac poze in asa fel incat sa se vada  foarte bine(banuiesc ca nimeni nu desface un verarester sa-ti faca poze). Daca crezi ca pozele te pot ajuta(desi eu unul nu cred ca pozitia semireglabilelor este esemanatoare la doua versatestere), da-mi de veste de ce poze ai nevoie .

Doar maine seara ajung acolo unde sunt placile.

 

Bafta.

Editat de gigimargaus
Link spre comentariu

Experienţa cea mai bună se obţine când strici ceva sau când faci zeci de încercări până îţi reuşeşte ceva, nu când îţi iese ceva din prima...

Povestea un coleg cum s-a chinuit să facă primul ,,licurici,, cu două leduri....şi fiind un perfecţionist, a sortat rezistenţe absolut egale, tranzistorii cu exact acelaşi factor de amplificare, ledurile cu aceeaşi cădere de tensiune.Surpriza a fost când a alimentat montajul şi ăsta nu clipea deloc.A durat ceva şi a trebuit să ,,sape,, ceva după explicaţia funcţionării circuitului basculant astabil.Astfel a descoperit că era foarte important să existe o diferenţă de parametri  ca acesta să înceapă să basculeze singur la conectarea alimentării, exact invers de cum se chinuia el să-l facă.la el, curentul era absolut egal prin ambele tranzistoare, datorită sortării exacte.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Neagu Raul a spus:

Problema e că eu nu am nici picătura aceea de vopsea nici o poză pe care să i-o fi făcut eu înainte să schimb semireglabilii, poza o puteam folosii drept picătura de vopsea dar așa...

Problema e ca si un incepator nu se apuca sa scoata toate semireglabilele sa le inlocuiasca, fara sa ia nici un reper inainte. Scoate cate unul, inlocuieste si verifica functionarea dupa fiecare in parte, daca tot o faci dupa ureche. Picatura de vopsea o puteai pune tu, ca sa te ajute sa tii minte o pozitie relativa, pt ca in astfel de cazuri tot instrumentul de masura are ultimul cuvant, dar macar nu il trimiti in balarii cu valori aiurea. Acum ca raul a fost facut, vezi ca in cartea tehnica este dat la cap 4, Instructiuni de reglare si control. E un bun punct de plecare. Sa nu crezi ca sta careva sa demonteze un versatester si sa-ti masoare multitudine de puncte, pt ca ar fi un timp pierdut si nici tu nu ai realiza nimic.

Link spre comentariu

Se zice ca dusmanul binelui, e mai binele! La un moment dat, erau la moda firbatoarele cu doua placi de inox, izolate, pe fundul unei cesti din plastic. Bagai apa de la robinet, fierbea rapid si iti faceai cafeaua/ceaiul. Un coleg a aflat ca apa distilata face cafeaua mult mai buna. A turnat apa distilata in cana si...nimic! Abia dupa ce a desfacut, bucata cu bucata fierbatorul, in cautarea unei intreruperi, si-a dat seama de ce nu fierbea apa.

Mie nu mi-a placut niciodata se repar ceva. Când desfaceam un radio sau ceva, intotdeauna se rupea un fir de pe undeva. Daca pâna la urma, când ii dadeam de cap si voiam sa-l bagam in cutie, nu mai mergea.

Daca se strica vreun aparat facut de mine, faceam alt montaj, cu piese noi.

Asa ca, in cazul meu, axioma lui Validae, nu e valabila!!:limb:

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări