Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
aurel70

Boxe JAMO POWER 160R pareri

Recommended Posts

Salutare!

Nu am mai intrat cam de mult pe forum... As ruga pe cei mai experimentati si care eventual au si ascultat boxele Jamo Power 160 R sa-mi spuna parerile lor despre aceste incinte, si ce impedanta ar vedea amplificatorul la care sunt legate...pe eticheta scrie 4-8 ohmi...Multumesc pentru orice opinie/raspuns.

Capture.JPG

Link to comment
Share on other sites

Au suspensia wooferului din spuma, si dupa atatia ani nu cred sa mai fie vreunul cu ea buna.

Partea buna este ca  suspensii se gasesc, dar cine stie cat de asemanatoare sunt cu cele originale...

Pe de alta parte boxele sunt din gama mediocra asa ca prea mult nu conteaza.

Impedanta minima vazuta de amplificator va fi de 4 ohmi.

Link to comment
Share on other sites

Salutare!

Pe mine sincer m-ar fi incantat banda de frecvente reprodusa si sensibilitatea, avand nadejde la diametrul cat de cat mare al dif. de bas si faptul ca sunt de tipul bass-reflex. Eu speram ca impedanta 4-8 ohmi ar spune ca se pot folosi fara riscuri si pe amplifuri de 8 ohmi (Asta e de pus la "intrebarile incepatorilor") Mutumesc mult, stima!

Link to comment
Share on other sites

Cel care are boxele la vanzare a spus ca sunt fara interventii si ca sunt in stare buna. La mine nu ar avea cine sa rupa suspensia (inafara de copii) dar problema ar fi ca vreau sa le folosesc pentru amplif. de 8 ohmi Sau poate ca ar fi mai indicat alt model de boxe ....

boxa jamo.JPG

Link to comment
Share on other sites

Tocmai din motivul mentionat de Sesebe, boxele cu difuzoare cu suspensie din spuma au randament mai ridicat decat cele cu difuzoare cu suspensie din cauciuc.

Exista plusuri si minusuri la orice, nimic nu e perfect.

Link to comment
Share on other sites

Inseamna ca de fapt acest material se descompunne de la sine in timp. Polimerii...bata-i vina! La mine voiam sa spun ca ascultand la volum moderat spre mic, nu ar obosi spuma prea [email protected]Shambala , eu credeam ca boxele jamo sunt bune....dar nu am ascultat niciodata. Stima!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Salutare!

Da....dar ati sugerat ceva prea SF pentru mine....Eu as vrea boxe de 8 ohmi pentru un Telefunken HA 870 si am mai pus ochii pe niste ITT IF 1-130 (bas de 25cm, 8 ohmi, bas reflex, banda reprodusa destul de buna, dar ma intereseaza si SPL, care nu am aflat ce valoare are.Multumesc inca o data. Stima!

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, aurel70 said:

TT IF 1-130

Boxele astea par mai bune decat Jamo Power 160 R ,la ampliful acela Telefunken HA870  cu 2x70W  ,nu e asa relevant cat au boxele SPL ul ,oricum nu asculti la nivel mare ,ai rezerva de putere..De obicei difuzoarele mai vechi de marca au SPL destul de bun,poate de aceea se si cauta , ,nu gasesti date despre ele pe net , eu chiar am scris la cei de la Heco sa-mi trimita date despre un dif facut de ei si mi-au raspuns ca nu au .......????

Daca pretul este bun ,si boxele se prezinta fizic calitativ ,se pot  lua ,ideal ar fi o ascultare ,sa nu cumva sa "zornaie "etc...

Am o pereche de boxe ITT , vintage , suna placut ,putin mai "cald "decat cele actuale, mai ales pt instrumental ,jazz ,simfonic, relax.

Link to comment
Share on other sites

Este vorba despre acestea.Asta pentru a va forma o idee de aspect si pret, de ascultare nu se pune problema ele sunt departe de Focsani (Oradea) Am mai avut o tentativa la niste boxe ITT si nu m-am decis atunci.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines