Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare taburet vopsit


xaxa

Postări Recomandate

Buna ziua

Reconditionez un taburet foarte vechi, care are blatul sculptat de mina in stil popular. Blatul a fost baituit negru, apoi impodobit manual cu daltita cu diverse motive populare, obtinindu-se astfel un desen alb pe fond negru. In timp, blatul s-a zgiriat, unele detalii s-au ciobit. La reconditionare s-a adus in discutie daca s-ar putea reface cumva blatul, lucru care mie nu imi suride, dar data fiind importanta clientului, macar ca si discutie trebuie considerat.

Nu pot vopsi tot si reface lucrarea complet, pentru ca n-am indeminarea necesara pentru daltuit. Reluat pe bucatele cu bait nu merge, am facut test, pentru ca lemnul absoarbe neuniform si se strica desenul. Nu se poate reface pe bucatele, doar acolo unde nu e nevoie de cioplituri, pentru ca vor fi diferente intre culoarea veche si cea noua. Ceva sugestii de la cei cu mai multa experienta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu zic ca iti trebuie daltite sub forma de u,cel putin una cat mai mica si testezi pe ceva asemanator,efectiv trebuie sa copiezi.Eu fara experienta am refacut cu o singura daltita de genul niste elemente florale pe lemn vechi.A fost usor ca doar am copiat.Pacat ca am reusit sa o rup aiurea,ce am gasit prin magazin la categoria ieftin cam scartaie..

Link spre comentariu

cineva mi-a sugerat sa umplu decorurile cu chit sau plastelina, pe care sa il indepartez dupa vopsire. ar fi o munca de chinez si umplerea si indepartarea, dar n-ar trebui sapat. inca ma mai gindesc, dar cred  ca pina la urma am sa stric totusi un colt, de proba.

Link spre comentariu

Lack_ul nu e higroscopic, deci nu se lipeste baitzul de zonele alea sculptate. Eu, unul, as face asa, intai reconditionare zone sculptate, adica, curatire si o egalizare optica sa arate toate la fel. Cand e totul ok as aplica unul, doua straturi de lack transparent. Apoi as incepe cu blatul, dat cu hartie abraziva, aplicat chit, slefuit si la urma baitz. Cand arata optic ok as da peste tot lack, nu de alta dar protejeaza lemnul si optic arata mai bine decat natur. Poti face probe pe o alta bucata de lemn de aceeasi esenta ca sa vezi cum iasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări