Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Ovidiu61

Sfaturi reparatie Combina frigorifica Gorenje-NRK67358 SB

Recommended Posts

Buna ziua,

Am o combina frigorifica Gorenje-NRK67358 SB  cu 2 motoare model 2008.

 Am lipsit 2 zile de acasa si am constatat ca mancarea era mucegaita in frigider. Pe display-ul combinei nu apare nici o avertizare. Temperaturile afisate sunt in limite normale +4 in frigider si -18 in congelator. In urma cu 3 saptamani ,display-ul a afisat temperaturi mult crescute in frigider, respectiv in congelator,dar dupa ce a fost scos din priza si reconectat dupa 15 min,si-a revenit. Am inteles ca problema ar fi un senzor de temperatura.

Va rog,daca puteti sa imi dati un contact al unui electronist care ar putea sa schimbe  acest senzor.

Va multumesc !

Link to post
Share on other sites

Cine ti-a spus ca problema este un senzor de temperatura nu poate sa o si repare?

 

Dece zic asta?!? Pt ca din punctul meu de vedere problema nu o reprezinta senzorul pt ca atunci ar fi afisat in continuare temperatura corecta dar temperatura in interior ar fi fost gresita. Daca afiseaza temperatura diferita atunci senzorul functioneaza si cel mai probabil ar fi o problema in alta parte..

Acum am vazut ca-i cu 2 motoare si controlul ar trebui sa fie independent iar la tine problema s-a manifestat simultan pt ambele agregate frigorifice ceea ce ar duce defapt la concluzia ca nici agregatele nu sint cu probleme, pt ca s-ar fi manifestat doar pe unul.

 

Problema trebuie cautata la partea care-i comuna ambelor agregate fricorifice dar sint motoare independente cu circuite frigorifice separate si senzori independenti.

Trebuie vazut ce-i comun si cautata acolo problema dar nu cred ca-i un senzor de temperatura.

 

Link to post
Share on other sites

Punctul comun al celor două agregate separate este placa electronică de comandă.Şi mai specific, sursa de alimentare a acesteia.Bănuiesc că ceva s-a întâmplat acolo dar trebuie ,,săpat,, un pic pe net, pentru a vedea cum arată acea placă.Dacă sursa ei este una în comutaţie, probabil vechimea şi-a spus cuvântul în cazul condensatorului electrolitic de filtraj, care e are ESR mărit şi cauzează riplu mărit filtrajului.Altă posibilă cauză poate fi chiar alimentarea simplă a electronicii printr-un simplu condensator MKP urmat de stabilizator parametric, caz în care condensatorul a suferit multiple străpungeri cu regenerarea izolaţiei î timp, lucru care i-a redus drastic capacitatea.Am găsit astfel de alimentare la o combină frigorifică de la firmă, făcea ,,figuri,, din cauza unui banal condensator MKP de 470nF/275Vc.a.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines