Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
gica70

Toaleta bio

Recommended Posts

Posted (edited)

Poate nu este locul aici dar il rog, cine are experienta acestor constructii, sa-mi arate si mie. Am cautat pe internet dar sunt multe generalitati fara constructii practice. Apa curenta exista, nu este canalizare si nici acces pentru vidanja.

 

Edited by gica70
Link to post
Share on other sites

Acolo ai nevoie de o fosă septică ,,bio,, cu decantor în trepte şi purificare cu bacterii.Se alege capacitatea ei în funcţie de numărul utilizatorilor, se îngroapă în pământ şi la suprafaţă rămân doar capacele de vizitare şi curăţare.Din ea iese doar apă puţin murdară şi relativ inodoră după acţiunea algelor.Reziduurile solide se depun în decantor şi se vidanjează doar foarte rar, probabil la câţiva ani odată.Asta fiindcă reziduurile solide se acumulează totuşi, bacteriile ajută mai mult la îndepărtarea mirosului şi purificarea apei rezultate, care se poate evacua pe un şanţ pluvial sau prin grădină.Avantajul ei e că nu stai s-o vidanjezi anual.E cea mai bună soluţie pentru locuinţe fără racord la canalizare publică.

Sunt însoţite la magazin de documentaţia aferentă, ce conţine tot ce trebuie să ştii, nu trebuie să vină vreun japonez s-o monteze.Bineînţeles, e de preferat s-o facă un instalator cu experienţă, dar dacă ai reuşit să bagi în pământ cum trebuie o canalizare obişnuită, te descurci şi cu aia...eu am avut mare noroc cu primăria că mi-a tras canalizarea la 120m de ultima locuinţă de pe stradă, casa mea fiind practic situată în extravilan .Dar înainte de tragerea canalizării aveam de gând practic să pun o fosă septică bio....care costă ceva bănuţi.Cred că ieşi mult mai ieftin s-o torni în regie proprie din beton, urmărind cotele şi principiul uneia de fibră de sticlă.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Asa o fi dar am inteles ca normele actuale sunt mai drastice iar firma trebuie sa aiba autorizatie. Am citit mult dar nu vad oferte clare, preturi transparente. 

P.S. am gasit pana la urma, sunt cu drenaj cu vidanjare si fara vidanjare, greu dar m-am lamurit. Vad ca unele folosesc si energia electrica pentru ventilatoare dar in prospect nu este trecut consumul. Multumesc.

 

Edited by gica70
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines