Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv lcd dungi albe orizontale


Postări Recomandate

Salutare  tv de bucatarie Finlux 16F850 vechi de 15ani+ tocmai i-au aparut dungi orizontale pe ecran. Desi cred ca mai aparuse o linie cu ani in urma dar dupa repornire si-a revenit.Inainte sa deschid topicul am cautat ceva similar . Dungile nu raspund la presiune ba chiar am miscat de drivere cand era pornit , am curatat cu contact cleaner pamblica si mufele doar pulverizat pe ele. Cu pambilca( i-am verificat continuitatea pin/pin cu multimetru ) scoasa apare doar back light ecran alb .

 

Inainte sa-l desfac avea doar un rand de pixel dead cel de sus ..dupa ce am curatat si placa sursa power au aparut si celelalte.Dat fiind varsta utilajului cauza dungilor ar puta fi condensatori devalorizati din sursa de alimentare? (pe un forum din afara cineva sugera ca au efectul asta). Esr metru nu am pentru ai verifica. 

 

Poze https://imgur.com/a/FGpwR2n  Merci

Editat de Halflife
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc de raspunsuri!

 

Am tot insistat sa i gasesc rezolvare datorita faptului ca dungile au aparut la manipulare usoara ...iar dupa ce am aplicat :bataiesi presiune pe ecran nu au mai aparut ..bizar . In final cred ca dupa cateva ore bune de cautari am inteles din ce e compus un lcd si ca singura varianta de reparatie ar fi laser sau jumper pe cof-uri sau anularea unor semnale cu scotchi pe pambilca( am incercat pe pini cu R..1234 dar cum nu are decat o pamblica anuleaza prea mult cred )  :rade: . 

Cu tv On am miscat de cof-uri zeci de atingeri dar nici o schimbare pixeli morti parca ar fi scursi.L-am demontat pana la sticla si reasamblat , meniul service spune ca ar fi ok hardware Eeprom tuner si If i2c.Cred ca a fost primul si ultimul tv lcd pe care il demontez ... nefiind mare lucru de repart in el ci doar de inlocuit.

Cateva poze de final dupa ce l-am reasamblat  https://imgur.com/a/809nbkn

Editat de Halflife
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări