Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sursa vestel 17ips62


Postări Recomandate

Este vorba de un Smart tv JVC LT  32VF52K  80cm ,cu sursa Vestel 17IPE62. Am avut de 2 ori backlight ul ars ,mi au fost schimbate ledurile ,insa acum cand il pornesc se aprinde sigla si apoi se stinge  ecranul ramanand doar sunetul. Consider ca ledurile sunt bune atata timp cand se aprinde la inceput doar sigla.Am facut cateva masuratori la alimentarea ledurilor iar la aprindere este in jur de 35 Vcc apoi scade treptat moment in care se stinge ecranul,pana ajunge la 0.Nu am idee care este cauza ,mi se pare cam complicat,as prefera sa schimb modulul.Ma poate ajuta cineva cu un sfat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cel mai probabil tot leduri arse....mai ales dacă meseriaşul a cârpit doar ledurile arse şi nu a înlocuit bareta cu totul.Eu m-am învăţat minte după ce am schimbat doar ledul ars la un coleg de serviciu, l-a ţinut doar o lună.A doua oară i-am comandat toate baretele, a costat vreo 80 de Lei.De atunci am zis că nu mai cârpesc doar ledurile arse, deşi unui vecin i-am înlocuit doar două leduri şi văd că-i ţin restul.Dar decât să munceşti de două-trei ori...mai bine odată cum trebuie.

Link spre comentariu

Nu sunt ledurile fiindca se aprinde logo cand pornesc si se stinge ecranul.Am masurat pe sursa iesirea catre leduri si are la inceput in jur de 35Vcc apoi scade pana la 0,practic se intrerupe alimentarea ledurilor.Cand erau arse nu se lumina deloc ,nici logo.Si ledul de stand by cand pornesc clipeste ceva mai mult la pornire. Ma gandesc ca poate fi sursa dar nu stiu daca se poate interveni pe ea sau schimb modulul.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cornel1962 a spus:

Dacă au fost schimbate ledurile , posibil o lipitura rece la unul din led-uri....

A mers cam 7 luni de cand s a schimbat ledurile.Eu am vazut cand au fost ledurile arse nu se aprindea deloc,mergea doar sunetul.Acum ecranul se aprinde pt cateva secunde 7-8 sec. La fiecare pornire se ecranul pt cateva secunde,apoi se stinge si ramane sunetul.Cel care a schimbat backlightul zice ca este din sursa.

Link spre comentariu

CITAT:     Am facut cateva masuratori la alimentarea ledurilor iar la aprindere este in jur de 35 Vcc apoi scade treptat moment in care se stinge ecranul,pana ajunge la 0

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Postare la mistocareala ieftina cum sunt toate la cei cu o postare dupa care dispar. De obicei fara poze, cu contraziceri doar de dragul de a va "activa".

Nu exista sursa separata de stby, deci daca are sunet are si 24V pt alimentare invertor led. Fiind boost, cand se opreste la detectare eroare pe mufa led trebuie sa fie 24V, nu zero. Florin si MEGABIT au pus poze cu masuratorile, cam asa ar trebui impus in regulament. 

Link spre comentariu

De ce nu vreți sa înțelegeți ,la toate TV LED după 4-6 ani de funcționare baretele trebuie  înlocuite sau reparate altfel o sa fi mereu cu el in service .

LED-urile au din fabricație prevăzut  ore de funcționare .

Din ce am citit defectul tău e din barete  .

Editat de vizicon
Link spre comentariu

Cât timp s-au emis teorii pe aici, erau baretele schimbate deja.Cred că miticamy are dreptate...sunt postări la mişto, ca să facă numărul minim cerut.Asta dacă nu-i cumva real cazul şi omul stă la 200km de cel mai apropiat centru de depanare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări