Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
linuxx79us

Depanare sursa vestel 17ips62

Recommended Posts

Este vorba de un Smart tv JVC LT  32VF52K  80cm ,cu sursa Vestel 17IPE62. Am avut de 2 ori backlight ul ars ,mi au fost schimbate ledurile ,insa acum cand il pornesc se aprinde sigla si apoi se stinge  ecranul ramanand doar sunetul. Consider ca ledurile sunt bune atata timp cand se aprinde la inceput doar sigla.Am facut cateva masuratori la alimentarea ledurilor iar la aprindere este in jur de 35 Vcc apoi scade treptat moment in care se stinge ecranul,pana ajunge la 0.Nu am idee care este cauza ,mi se pare cam complicat,as prefera sa schimb modulul.Ma poate ajuta cineva cu un sfat.

Link to post
Share on other sites

Cel mai probabil tot leduri arse....mai ales dacă meseriaşul a cârpit doar ledurile arse şi nu a înlocuit bareta cu totul.Eu m-am învăţat minte după ce am schimbat doar ledul ars la un coleg de serviciu, l-a ţinut doar o lună.A doua oară i-am comandat toate baretele, a costat vreo 80 de Lei.De atunci am zis că nu mai cârpesc doar ledurile arse, deşi unui vecin i-am înlocuit doar două leduri şi văd că-i ţin restul.Dar decât să munceşti de două-trei ori...mai bine odată cum trebuie.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Puneti barete noi  ,nu schimbati decat ledurile defecte , la cat costa 2 barete noi de Vestel (adica 40 lei plus transport ) nu se merita alte artificii..

Edited by dan-a2
Link to post
Share on other sites

Nu sunt ledurile fiindca se aprinde logo cand pornesc si se stinge ecranul.Am masurat pe sursa iesirea catre leduri si are la inceput in jur de 35Vcc apoi scade pana la 0,practic se intrerupe alimentarea ledurilor.Cand erau arse nu se lumina deloc ,nici logo.Si ledul de stand by cand pornesc clipeste ceva mai mult la pornire. Ma gandesc ca poate fi sursa dar nu stiu daca se poate interveni pe ea sau schimb modulul.

Link to post
Share on other sites

   Ba poate fi din leduri, consum mărit sau contacte imperfecte! Poate fi și din driver-ul leduri, dar mult mai rar! Cel mai des cad ledurile! Schimba baretele și se va rezolva!

Link to post
Share on other sites
1 oră în urmă, linuxx79us a spus:

I am dat succesiv stingeri-aprinderi,porneste imaginea cateva secunde apoi se stinge si ramane sunetul,de asta spun ca nu este din leduri

E din leduri. 

Link to post
Share on other sites

Acum 2 ore, cornel1962 a spus:

Dacă au fost schimbate ledurile , posibil o lipitura rece la unul din led-uri....

A mers cam 7 luni de cand s a schimbat ledurile.Eu am vazut cand au fost ledurile arse nu se aprindea deloc,mergea doar sunetul.Acum ecranul se aprinde pt cateva secunde 7-8 sec. La fiecare pornire se ecranul pt cateva secunde,apoi se stinge si ramane sunetul.Cel care a schimbat backlightul zice ca este din sursa.

Link to post
Share on other sites

Colegii ți-au explicat mai sus....defectul la back-light se manifestă în multe feluri, inclusiv cum ai descris.

  Dacă cel care a schimbat ledurile zice că e din sursă,poate o și repară.....nu e complicat!

   

Link to post
Share on other sites

CITAT:     Am facut cateva masuratori la alimentarea ledurilor iar la aprindere este in jur de 35 Vcc apoi scade treptat moment in care se stinge ecranul,pana ajunge la 0

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Postare la mistocareala ieftina cum sunt toate la cei cu o postare dupa care dispar. De obicei fara poze, cu contraziceri doar de dragul de a va "activa".

Nu exista sursa separata de stby, deci daca are sunet are si 24V pt alimentare invertor led. Fiind boost, cand se opreste la detectare eroare pe mufa led trebuie sa fie 24V, nu zero. Florin si MEGABIT au pus poze cu masuratorile, cam asa ar trebui impus in regulament. 

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

De ce nu vreți sa înțelegeți ,la toate TV LED după 4-6 ani de funcționare baretele trebuie  înlocuite sau reparate altfel o sa fi mereu cu el in service .

LED-urile au din fabricație prevăzut  ore de funcționare .

Din ce am citit defectul tău e din barete  .

Edited by vizicon
Link to post
Share on other sites

Cât timp s-au emis teorii pe aici, erau baretele schimbate deja.Cred că miticamy are dreptate...sunt postări la mişto, ca să facă numărul minim cerut.Asta dacă nu-i cumva real cazul şi omul stă la 200km de cel mai apropiat centru de depanare.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines