Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masinarie minat bitcoin


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

 

Nu mai merita minat Bitcoin ,ai nevoie de masinarie ASIC generatia 4 care stie algoritmul sha-256 ,este scump cam 1600 dolari ( Bitmain Antminer T19) ,nu se gaseste ,castigul este mic .(consuma 3150 W )

Nici Litecoin nu merita .

Ethereum ar fi singura care merita cu 2 placi video AMD  ( consuma mai putin decat Nvidia ) min AMD Radeon RX 5700 XT ,care-si scot pretul in 3 luni, apoi ai lunar un castig in jur de 120 -  150 dolari .

( nu minez ,sunt doar bine informat ) 

Din cele 21 milioane de bitcoini de minat s-au scos 18.5 ,actual minarea unuia este tot mai dificil ,de mii de ori mai greu decat inainte ,este un mecanism concurential pt adaugarea unui bloc nou .

 

bitcoin-controlled-currency-supply-and-m

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
34 minutes ago, Усилитель said:

Ethereum ar fi singura care merita cu 2 placi video AMD  ( consuma mai putin decat Nvidia ) min AMD Radeon RX 5700 XT ,care-si scot pretul in 3 luni, apoi ai lunar un castig in jur de 120 -  150 dolari .

( nu minez ,sunt doar bine informat ) 

Ai uitat sa pui la calcul si curentul consumat :57. Daca introduci si aceasta variabila in ecuatie ... cam ce iei pe mere dai pe pere. Daca furi de undeva curent, alta este calimera. 

Link spre comentariu
4 minutes ago, Stefan said:

In plus a devenit o piață speculativă, iese nenea X in public dă o dumă de pică valoarea criptomnezile "favorite" cu 20-30% in câteva zile.

Da bursele cu ce difera??? :85 

Acum s-a vazut cel mai clar ca nu are nici o legatura productia cu bursele. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Stefan a spus:

In plus a devenit o piață speculativă,

 

Nu a devenit speculativa ci asa a fost de la inceput prin insasi conceptia ei.

Daca n-ar fi fost asa,  n-ar fi atras atentia si mai ales n-ar fi atras investitiile speculative, si astfel ar fi murit din fasa.

Link spre comentariu
38 minutes ago, Traian B said:

 

Nu a devenit speculativa ci asa a fost de la inceput prin insasi conceptia ei.

Poti oferi niste argumente?

Stii cand a aparut bitcoin-ul? Cati ani a durat ca un bitcoin sa ajunga sa valoreze 1$? O speculatie presupune un castig foarte mic intr-un timp foarte lung???

In plus, la inceput, nu orice meltean putea lucra cu crypto! Si nici un bogatas nu avea curaj la inceputuri sa angajeze pe cineva sa-i investeasca banii in crypto. 

Crypto are la baza tehnologia blockchain. Daca Crypto este o speculatie, bancile si chiar pasapoartele de vaccinare care folosesc (sau vor folosi - ma refer la banci) tehnologia blockchain sunt tot speculatii?

Daca tehnologia blockchain este folosita de banca nu-i speculatie, daca este folosita de altii => este speculatie, cam asta afirmi tu.

Bursele nu sunt tot o speculatie??? Cand niste useri de pe reddit (in ianuarie anul curent) le-au tras-o la un fond de investii (a pierdut fondul vreo 3,75 miliarde $), Wall Street urla din toti bojogii: MANIPULARE! Dar ei in fiecare zi nu tot manipulare fac? Aaaa, cand castiga cine trebuie (fundul de investii X, sau miliardarul Y) totul este corect, cand insa niste putoi le-o trag la X sau Y nu mai este corect!

 

P.S. Eu stiu care-i temerea cea mare: toate fondurile private de pensii investesc banii si .... crypto ii cam atrage :85. Normal ca nu-ti convine sa stii ca ai cotizat zeci de ani la pensia privata si intr-o zi te trezesti ca ti se spune: Fondul de pensie privat X a dat faliment! Da, astea sunt regulile jocului! De aia cei din vest, mai cumpara un diamant, o kila de aur, un teren, un conac, etc. si nu baga banii doar in pensia privata. 

 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 10 ore, merck a spus:

Criptomonezile nu mai au cum sa dispara, am scris mai sus: nu-i nici o diferenta intre actiunile de la bursa si criptomonezi. In plus ofera confidentialitate. Fiscul poate urma tranzactiile bursiere nu si trnzactiile in crypto.

 

Daca vei plati numai in crypto atunci nu, dar daca din crypto vei scoate in lei (pe card revolut de exemplu) vine statu roman si va zice hopaaa, ia uite la Gheorghe cum au aparut niste bani in cont lui !!!

Ia da-ne si noua impozit pe ei, ba nea' Gheorghe sa ne fie si noua bine pe langa tine !!!

@Traian B se referea la faptul ca monedele crypto sunt speculative care circula pe blockchain, nu la tehnologia in sine. Si da, sunt foarte speculative, practic sunt un ''caritas'' la nivel mondial. Se umfla daca baga multi bani in ele sau se dezumfla daca scot multi bani din ele. Toata lumea spera sa castige din umflatura, iar in momentul in care vine un circar la Musk si o arunca pe aia ca el accepta plata cu asa ceva, s-a dat drecu pamantu, baga oamenii ca disperatii bani in monedele astea. 

@wally_gatter nu mai merita sa mineresti ca te costa foarte scump. Cel mai bine e sa cumperi daca ai niste bani asa sa te joci cu ei.

Eu, de exemplu, de curiozitatea mi-am pus un calculator vechi la farming de Chia doar asa sa vad cum functioneaza. E o moneda noua care nu necesita putere de procesare de la placa video si/sau procesor, iti trebuie multe harduri mari sa o stochezi. E deja criza de harduri de capacitati mari de cand a aparut moneda asta.

Se recomanda si un hard SSD pentru a stoca temporar plot-urile, dar atentie mare ca e foarte intensa scrierea si citirea, iar hardurile astea SSD conusmer nu rezista decat cel mult cateva luni si apoi la gunoi.

Link spre comentariu
3 hours ago, maxente said:

 

Daca vei plati numai in crypto atunci nu, dar daca din crypto vei scoate in lei (pe card revolut de exemplu) vine statu roman si va zice hopaaa, ia uite la Gheorghe cum au aparut niste bani in cont lui !!!

Ia da-ne si noua impozit pe ei, ba nea' Gheorghe sa ne fie si noua bine pe langa tine !!

Si nu e normal sa platesti impozit pe venit? Ca asa este peste tot, nu numai la statul roman.

 

Dupa aia te plangi ca X si Y fraudeaza statul, si nimeni nu face nimic. A nu plati impozit pe un venit, indiferent ca este muncit cu tarnacopul sau castigat la bursa prin speculatii financiare, este frauda in orice tara unde exista impozitare. Unde sunt paradisuri fiscale... acolo e altceva. Dar si de esti prins ca nu declari venit din paradisuri fiscale tot frauda este in tara ta de rezidenta. In fine, la noi astia de mancam salam cu soia. Aia de mananca numai icre negre au alt regim.

 

Nu cred ca-ti doresti sa traiesti intr-o tara unde nimeni nu plateste impozit. Vezi numai cazul "scutitilor" de impozit din US (care prefera sa nu plateasca), mori pe strada daca nu ai bani de operatie, iar de trebuie sa te opereze de o apendicita... vinzi casa ca sa platesti costul operatiei.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări