Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Vlad Cristian

Amplificator audio chinezesc

Recommended Posts

Posted (edited)

Am o problema la un amplificator dintr-o boxa chinezeasca care nu mai reda sunet. Problema sta in felul urmator: Pe amandoua iesiri R+L am o tensiune de 5.6 - 7 V (difuzorul se ridica in sus), iar daca conectez difuzorul pe o iesire se incalzeste foarte tare tranzistorul 2SC5198, iar daca conectez difuzorul pe cealalta iesire, se incalzeste celalalt tranzistor, tot 2SC5198. Daca nu conectez niciun difuzorul, tranzistorii 2SC5198 nu se mai incalzesc deloc.

Amplificatorul a avut pe un canal tranzistorii arsi si un tranzistor 2N5551, care au fost inlocuiti.

 

Pun cateva poze cu tensiunile de pe tranzistori si iesirile catre boxe.20210524_201301.thumb.jpg.f6ce0c7ba23f35f7e0d8a6b475afd52e.jpg

 

20210524_200842.jpg

20210524_201135.jpg

20210524_201152.jpg

20210524_200831.jpg

20210524_201356.jpg

20210524_201402.jpg

Edited by Vlad Cristian
Link to post
Share on other sites

 mergi cu obiectul la un depanator de  meserie , daca te ajutam noi s-ar putea sa pierzi mai mult, fiindcă vad ca nu te pricepi. 

 

Editat de moderator.

@ Nostalgic, nu este nevoie sa fii asa agresiv.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines