Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Salutare

Am un proiect in constructie in care o punga transparenta din folie trebuie sa se opreasca intr-o anumita pozitie.

As vrea un sfat. Ce tip de senzor pot folosi, suficient de sensibil (dist o pot modifica de la 2 la 10mm) pt a da cda stop?

Multumesc

 

Link to post
Share on other sites

Punga e lipită de altele şi trebuie tăiată/separată, sau e singură pe un lanţ de alimentare ? Nu se poate da o soluţie practică fără nişte amănunte...

Link to post
Share on other sites

Daca pungile sunt individualizate (separate) nu este necesar markerul. Trebuie doar sa existe diferenta intre punga si suport(background). De exemplu, e greu de diferentiat o punga din plastic pe o suprafata din acelasi material.

Link to post
Share on other sites

De aceea l-am şi întrebat dacă pungile sunt separate sau sunt într-un şir neântrerupt şi maşina trebuie să le separe.Dacă e aşa, o metodă ar fi antrenarea unei role cauciucate chiar de către pungile în mişcare, iar acea rolă comandă un encoder optic (de mouse) ce dă un număr dat de impulsuri la o tură completă.Astfel se poate regla o secvenţiere exactă, mai ales dacă rola nu patinează pe suprafaţa urmărită.

Pur optic e greu de diferenţiat spaţiul dintre pungi dacă ele sunt ca un ,,maţ,, continuu....ar trebui eventual marcate cu vopsea închisă spaţiile de tăiat/oprire.

Link to post
Share on other sites

Salut

Pungile sunt separate, trase dintr.un "sertar" cu o rola de silicon sau cauciuc nu stiu ce este. Recuperata, adevarat din imprimanta.

Din cauza costurilor, pungile nu pot fi cu insertie sau marcaje. Sunt din folie ( 0.05mm) lipite la unul din capete.

 

Acum lucrez la mecanism, nu am ce poza sa pun. La final, da, o sa postez.

Am vazut o masinarie asemanatoare la sarbi, avea un senzor la capatul cursei.

Din acest motiv am intrebat ce senzor pot folosi, care sa "simta folia". Pt ca.i transparenta nu fct cu unul potcoava sau de proximitate... am incercat. Nu stiu cu unul IR, daca ar merge, a incercat cineva?

Varianta cu encoderul... pt mine e  complicata.

Trebuie sa asigur o anumita viteza de scoatere a pungii (pe care o rulez dintr.o laterala cu cilindrul 1).  Aproape de finalul latimei pungii, cilindrul 2  o preia si o duce la cap de cursa. Primul cilindru continua sa scoata din sertar punga nr 2. 

Iar.... cireasa de pe tort, sa fie totusi... pungile comandate in loturi nu prea respecta dimensiunile. Am avut diferente de mm.... ori in cazuri d.astea ce face encoderul? Clientul nu  accepta variata unei setari fct de dimensiunile pungilor.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Măcar o schiţă de principiu de mână ai putea face ? Că nu mă prind cum merge chestia aia.Sau dă un link video cu ceva foarte asemănător.Sunt prea puţine date din care să poţi elabora ceva...

Link to post
Share on other sites

Nu prea vad rostul schitei ....

Intrebarea a fost ce senzor simte folia.... nicidecum cum fct masinaria sau altceva.

Dar, iti fac pe plac.

Doar ca nu reusesc sa o  incarc.

E mai mare de 1000kb

Link to post
Share on other sites

 Pune pe un sait de hosting şi dă link.Nu-mi dau seama cum ai pungile,pe sul sau vrac,adică una lângă alta?Că mă întreb cum le apucă şi cum le separă.

Link to post
Share on other sites

Pe noi chiar nu ne interesează să-ţi ,,furăm,, ideea, dar câtă vreme nu ştim exact despre cum funcţionează chestia, nu putem da soluţii.Deci dacă vrei ajutor competent, dai detalii, că nu ţi-a cerut nimeni altceva..

 

Pentru a posta link spre o filmare YouTube, e suficient să copiezi adresa filmării, din bara de căutare a canalului YT.Apoi dai ,,copy,, pe forum.

Ca să pui adresa unei poze de pe internet, dai click dreapta direct pe acea imagine şi selectezi de acolo ,,Copy image,, apoi dai ,,Paste,, pe forum.

 

Metodă de postare a fotografiilor personale pe site-ul de găzduire Imgur.Metoda descrisă se poate folosi pentru PC/laptop, dar pentru telefonul mobil, procedura diferă în funcţie de telefonul folosit...
Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Pentru asta, puneţi poza sau pozele pe desktop, apoi când daţi click pe link-ul Imgur upload, micşoraţi fereastra lui astfel
ca pe desktop să puteţi ,,trage,, poza sau pozele direct cu mouse în fereastra aplicaţiei.
După ce poza a apărut pe site, daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Merge cu senzor de proximitate (reflexiv) in infrarosu. Acum am incercat doua modele. Trebuie incercat la fata locului in conditiile reale. Posibil sa mearga si cu senzor reflexiv cu ulrasunete (se gasesc cu posibilitatea programarii distantei de lucru). Trebuie specificat ca punga nu trebuie sa fie pe ceva suport in zona citirii , pentru ca senzorul nu face diferenta . Se poate fixa in dreptul unei fante.

senzor-de-proximitate-cu-infrarosu.jpg

senzor-infrarosu-de-obstacole-proximitate.jpg

Edited by bentanioan
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines