Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
dutu590

Tefifon T573

Recommended Posts

salut, am intrat in posesia unui astfel de aparat impreuna cu 7 "benzi" ....este functional, volumul la functionarea pe "banda" este destul de scazut, dar se pare ca sunt ceva probleme la partea mecanica de afisare a pozitiei pe banda !

are cineva unul ?....eventual sa pot cere ceva lamuriri !

nu este al meu in link-uri !!!

 

https://www.radiomuseum.org/r/tefi_tefifon_t_573_t573_cht571.html

https://www.youtube.com/watch?v=uE3uKTglFKo

 

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, fcon said:

Mutati topicul la Radio Antic...

Faptul ca acest aparat are si radio nu inseamna ca locul lui este la Radio antic, este totusi un pick_up. Cunosc destule modele de Tefifon deoarece am restaurat peste 20 de modele si sunt convins ca avem colegi de forum care au intalnit aparatele astea. Intamplator, originea Tefifonului, este la cca 30Km de atelierul meu, in Köln-Porz si chiar am cunoscut un tip care a lucrat la fabrica. 

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Am impresia ca unora li s-a parut ca invitatia mea prompta de a muta topicul la sectiunea Radio Antic a fost un refuz al subiectului pt. sectiunea Audio pe tuburi...

Nu este/a fost asa, iar dovada este ca aici, in cele 3 zile trecute (duminica-miercuri), initiatorul topicului a primit fix "0" opinii/sfaturi, chiar daca userul KISS a afirmat ca acest aparat nu ii este strain, restaurand zeci de modele.

 

Cunosc destui impatimiti ai radiourilor pe lampi, prin mainile carora au trecut o multime de aparate si sunt si membrii ai radiomuseum.org (asta apropo de primul link din topic).

In aceasta idee, as corecta putin o afirmatie a colegului KISS: acest aparat de radio are si pick-up!

 

Il sfatuiesc pe intiatorul topicului sa se adreseze cu incredere colegilor de la sectiunea Radio Antic...

Edited by fcon
Link to post
Share on other sites

@fcon, Tefifon_ul, in principiu, este interesant pentru iubitorii lampilor, tocmai pentru partea de ''pick_up'', impropriu spus deaoarece foloseste ca suport o banda de vinil si nu o placa. Partea de Radio nu prea intereseaza in mod expres pe nimeni, si nu spun asta din auzite. Poti citi pe RM.org opiniile colegilor care au restaurat genul asta de aparate, pe multi ii cunosc personal si mai facem schimb de experienta si in privat.

@dutu590, daca, totusi, mai citesti pe aici, partea mecanica a aparatului nu e greu de inteles cum functioneaza. Trebuie doar rabdare si vei sti exact ce face fiecare rola sau levier. Eu la toate aparatele desfac mecanica, curat vaselina veche cu WD40, apoi alcool izopropilic (WL) si in final vaselina noua pentru mecanisme fine. In general sunt defecte dozele ceramice (piezo) cand se aude slab. 

Link to post
Share on other sites

multumesc @KISSnu mutarea intr-o sectiune sau alta a forumului este problema....ci ceea ce ramane aici, poate mai are nevoie si altcineva !

te voi contacta pe PM ....deocamdata sunt prins cu altceva, cand ma ocup de partea mecanica vreau sa am timp....si spatiu !!!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines