Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bu final linii se arde dupa 30 sec sasiu icc5saba telefunken


Recommended Posts

Am un tv saba care imi arde bu final linii dupa cca 30 secunde. Precizez ca am schimbat trafo linii, CL48, CL41, DL41, DL46, IG01 TEA2031A, CL44, fara nici un efect. Merge cca 30 de secunde perfect, dupa care se aude un pacait si se arde finalul linii, am ars deja vreo 3. Va rog sa-mi dati o sugestie, ce sa mai schimb? Poate fi de vina si TEA2029C? Multumesc anticipat celor care vor incerca sa ma ajute.Rezolvare. Cablajul avea izolatia slaba (prin incalzire repetata, probabil) si la un moment dat dioda DL46 facea descacare spre masa. Am avut noroc ca am vazut descarcarea cu lumina stinsa in camera ca altfel probabil ca mai cautam inca mult si bine defectul. Multumesc pt. sugestiile primite.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

În urmă cu vreo 3 ani am avut de reparat un saba şi 2 tranz.tip BU208 s-au ars,mă gândeam să pun unul echiv. dar mai bun,n-am găsit,am încercat tot un BU208 dar cumpărat de la alt magazin şi a funcţionat.Părerea mea este că nu toate piesele sunt bune chiar dacă sunt noi(ştifturi)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines