Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Alex tes

Modul audio auto

Recommended Posts

Buna ,

 

Am cumparat acest modul audio pentru un proiect LINK care se poate alimenta de la 5-32 v si are doua iesiri de boxe pentru max 3w. 

Pentru mine acei 3w fiind ff putin asa ca am cumparat si un amplificator LINK. Ambele le alimentez de la un acumulator de 12 v.

Cand am alimentat modulul cu 12 v a pornit, problema  a aparut cand am introdus mufa de la amplificator in soclul de left/right, 

de pe modul, integratul care serveste pentru micsorarea tensiunii s-a ars . dupa parerea ma s-a ars din cauza ca introducand mufa de

semnal audio a primit minusul deoarece este comun minusul cu cea de pe intrarea alimentarii .

okey , am identificat ce s-a ars , am anulat partea avariata si conectand o sursa de 5v modulul a pornit din nou .

eu fiind destept am facut aceeas procedura ca si inainde dar de data asta am ars integratul care deserveste pentru sunet .nu stiu ce pot face in aceasta situatie 

cum pot rezolva sa nu mai ard nimic ? daca am dat separat pentru modul de la o baterie de 5v iar pt amplificator de la o bat de 12v functioneaza brici si nu se arde nimic .

am un modul rezerva si va rog sa ma ajutati cu un sfat sa nu ard si modulul acesta .

Va multumesc .

Link to post
Share on other sites

Solutia clasica si antica: transformatoare de cuplaj cu impedanta potrivita. Dar costa unul cât doua module la un loc. De exemplu Edcor seria PC de 1 Watt. Eu folosesc asa ceva pe masina când redau spartfionul sau laptopul prin radioul masinii si în acelasi timp îl încarc din reteaua de bord. În cazul asta merg pe varianta ultra-low-cost: doua transformatoare de retea 24/9V), 1W (0,5 euroi/bucata).

Link to post
Share on other sites

Ai gresit cand ai ales modulul cu amplificare de 2x3W...trebuia unul cu iesire de semnal normal pentru amplificator.

Cel de 2x3W are iesirile in punte pentru puterea aia. Legand iesirea audio la intrarea amplificatorului, automat puneai o iesire in scurt la masa. asta e motivul pentru care s-a lasat cu fum.

Daca modulul are integrate separate de aplificare, le poti da jos de pe placa si apoi identifici pinii de semnal si pe aia ii duci la amplificator. Daca partea audio este in integratul mare....il arunci si iei altul fara amplificare "on-board".

Chiar si asa vei avea zgomot de fond daca alimentezi totul din aceeasi sursa.

Cauta pe youtube "bluetooth noise problem" si gasesti rezolvarea.

 

Numai bine!

Adrian

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines