Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
casiu

49UB850V-ZD LG 4K 3D smart TV probleme de soft sau hard

Recommended Posts

Am un televizor 49UB850V-ZD și am problemele următoare. Nu pot înțelege dacă este o problemă de software sau o problemă legată de componente. Nu se poate reseta folosind meniul. Pot accesa meniul, am introdus pinul 0000 și, dacă încerc să fac clic pe Confirm, clipește butonul fără succes. Dacă fac clic pe Anulare, meniul se închide normal.  Canalele TV nu funcționează. Nu există nicio problemă cu furnizorul. Pur și simplu nu redă nici un canal Dacă conectez driverul USB sau hard disk pentru a reda unele filme, pot naviga prin folder, dar nu pot reda nimic. Când mă conectez la Netflix sau YouTube, pot naviga, dar dacă încerc să redau orice, nu funcționează. Cu telecomanda originală nu pot decât sa-l pornesc si sa-l opresc. O pot face însă cu telecomanda magic. Mă gândesc ca e o problema care afectează datele scrise in memorie. Până să ajungă în stadiul acesta mai făcea o figură. Uneori la pornire îmi dădea lipsă semnal la programele tv, dar îl reporneam și își revenea. A mai întâlnit cineva aceste simptome? Are cineva un bin pt a putea să rescriu memoria? Orice sugestie e binevenită. Ms anticipat!

Link to post
Share on other sites

Inainte sa te apuci sa rescrii memoriile eu iti recomand sa verifici cu un osciloscop, si eventual si un multimetru, toate sursele, si de pe placa sursa dar si de pe main.

Trebuie urmarit sa nu aiba riplu si valoarea tensiunii sa fie corecta. Verifica si ce se intimpla cu riplul tensiunii principale de la procesor atunci cind defilezi prin meniuri si apoi cind dai play la ceva.

 

Este posibil sa fie si software dar mai intii elimini problemele hardware daca exista.

Edited by sesebe
Link to post
Share on other sites

Ce vechime are tv-ul ? Dacă are peste doi ani ar fi cazul să verifici cu un ESR-metru bun condensatorii din filtraje, sau cum spune @sesebe, cu osciloscopul dacă are riplu pe alimentarea procesorului.Oricum, electroliticii sunt suspectabili primii, apoi softul trebuie schimbat cu tot cu memoria aferentă.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines