Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de facut paine

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

https://www.sencor.com/bread-maker/sbr-1031wh

 

ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII CU ELECTRICITATE

După o scurtă pană de curent (max. 20 de minute), mașina de făcut pâine va relua automat programul setat odată ce revinea limentarea cu curent.

După o pană de curent mai îndelungată, mașina de făcut pâine va reveni la timpul de pornire.

• Dacă stadiul 1 de creștere nu a început încă, selectați programul dorit din nou și apăsați butonul START/STOP.

• Dacă programul a terminat stadiul 1 de creștere, atunci va trebuie să reporniți cu ingrediente proaspete.

 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am citit (prima dată) cartea tehnică.

Spune că dacă se întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru maxim 20 minute,

programarea nu se pierde, procedura pornind de unde a rămas.

Dacă durata întreruperii este mai mare de 20 minute, se pierde programarea,

iar mașina nu mai pornește. Dacă nu a început procesul de coacere, se face o nouă programare.

Dacă mașina era în procesul de coacere, se pornește doar coacerea.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Așa arată pîinea făcută azi la mașină. Am folosit făină 480 și 650 în proporții de 1/1.

 

pyn.jpg

Link spre comentariu

N-am avut niciodată mașină de făcut pâine dar m-ați făcut curios, așa că mă bate gândul să comand una de dragul experimentului. Dacă pâinea va fi mai bună/gustoasă față de cea din comerț, rămân la mașină. 

La mine în zonă curentul se întrerupe rar, când e o furtună puternică sau viscol mare, așa că nu-mi fac probleme referitor la "reluarea" programului.

Link spre comentariu

Lasa maresale, ca si berea ingrasa. Daca ai limita, nimic nu poate fi daunator. Daca mananci ca spartul, si painea din comert te umfla. Nu vad de ce as manca aditivii lor, doar pt ca painea e rea la gust si mananci mai putin.

 

In alta ordine de idei, in cartea masinii scrie ca:

 
Citat

 

În caz de cădere de curent de 10 minute, aparatul va
executa ultimul program

 

Dar nu specifica daca o ia de unde a ramas, sau o ia de la inceput. Bag seama ca e un singur mod de a afla. O bag la un program in gol, o scot din priza dupa 15 min si vad ce face dupa recuplare. Nu am avut situatii in care sa se intrerupa curentul in timpul prepararii unei sarje.
Link spre comentariu

Mareșale , toată viața am fost un tip "sportiv", la 47 de ani încă n-am burtă mare... in fine, e modestă, foarte puțin sesizabilă :rade:.

Nu-s foarte convins că pâinea e principalul aliment care îngrașă, mai degrabă grătarele de week-end și alte "mâncăruri bune" (de la care nu mă pot abține),  prin "bune" înțelegând un aport mare de proteină animală, valoare calorică mare.

În fine, până la momentul în care va zice doctorul "Stop!" o să-mi continui obiceiul! ... :)

Link spre comentariu

Este si sursa sigura. Si apoi, daca faina aia cu aditivi ar fi folosita la fabricarea painii, ar trebui sa aiba acelasi gust si aceeasi textura cu painea facuta acasa la masina, cu fix aceeasi faina. Si te asigur ca e distanta mare intre cele doua sortimente. Asta inseamna ca mai sunt si alte conditii/elemente, care la fabricarea industriala a painii intervin. De regula pun apa, faina, sare, drojdie si putin zahar, ajuta la fermentarea drojdiei. De ce la industrial nu le-ar iesi paine buna, daca ar pune doar aceste ingrediente? Pt ca praful folosit de ei, nu e chiar faina, si asta e compensat cu diverse fainosaguri.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, +_Florin_+ a spus:

Mareșale , toată viața am fost un tip "sportiv", la 47 de ani încă n-am burtă mare... in fine, e modestă, foarte puțin sesizabilă :rade:.

Daca permiteți o glumă d-le Florin!

-Știți cum se verifică dacă burta este în limite normale....stăm drepți,si înclinam capul până bărbia atinge pieptul....dacă reușim să vedem ceva din cocoșelul adormit în această poziție,totul e în regulă!....dacă nu ,trebuie să luăm măsuri!!

:reytre

Scuze de off-topic!

Link spre comentariu

Daca tot suntem la facut paine, aveti idee cum se face maiaua (in engleza: sourdough starter) ? Dar pe incercate, nu povesti de pe net. Am incercat sa obtin maiaua/plamadeala doar din faina de grau, dar nu mi-a iesit.

As incerca o reteta de paine secuiasca. Cand ajung prin zona Harghita, Covasna cumpar vreo trei paini uriase. O paine o tin pentru mine, celelate le dau la niste rude/cunoscuti care apreciaza painea secuiasca.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări