Stefan Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 https://www.sencor.com/bread-maker/sbr-1031wh ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII CU ELECTRICITATE După o scurtă pană de curent (max. 20 de minute), mașina de făcut pâine va relua automat programul setat odată ce revinea limentarea cu curent. După o pană de curent mai îndelungată, mașina de făcut pâine va reveni la timpul de pornire. • Dacă stadiul 1 de creștere nu a început încă, selectați programul dorit din nou și apăsați butonul START/STOP. • Dacă programul a terminat stadiul 1 de creștere, atunci va trebuie să reporniți cu ingrediente proaspete. Link spre comentariu
deneinvins Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Am citit (prima dată) cartea tehnică. Spune că dacă se întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru maxim 20 minute, programarea nu se pierde, procedura pornind de unde a rămas. Dacă durata întreruperii este mai mare de 20 minute, se pierde programarea, iar mașina nu mai pornește. Dacă nu a început procesul de coacere, se face o nouă programare. Dacă mașina era în procesul de coacere, se pornește doar coacerea. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Așa arată pîinea făcută azi la mașină. Am folosit făină 480 și 650 în proporții de 1/1. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 M-ați făcut curios. O sa caut cartea tehnica sa vad la a mea ce spune. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Deci programul depinde de..reteta! Link spre comentariu
maresaldeflota Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Tefalu' meu dacă îl scot din priză se resetează, nu prea îmi pasă Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 N-am avut niciodată mașină de făcut pâine dar m-ați făcut curios, așa că mă bate gândul să comand una de dragul experimentului. Dacă pâinea va fi mai bună/gustoasă față de cea din comerț, rămân la mașină. La mine în zonă curentul se întrerupe rar, când e o furtună puternică sau viscol mare, așa că nu-mi fac probleme referitor la "reluarea" programului. Link spre comentariu
maresaldeflota Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Mult mai bună = burtă mare Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Lasa maresale, ca si berea ingrasa. Daca ai limita, nimic nu poate fi daunator. Daca mananci ca spartul, si painea din comert te umfla. Nu vad de ce as manca aditivii lor, doar pt ca painea e rea la gust si mananci mai putin. In alta ordine de idei, in cartea masinii scrie ca: Citat În caz de cădere de curent de 10 minute, aparatul va executa ultimul program Dar nu specifica daca o ia de unde a ramas, sau o ia de la inceput. Bag seama ca e un singur mod de a afla. O bag la un program in gol, o scot din priza dupa 15 min si vad ce face dupa recuplare. Nu am avut situatii in care sa se intrerupa curentul in timpul prepararii unei sarje. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Mareșale , toată viața am fost un tip "sportiv", la 47 de ani încă n-am burtă mare... in fine, e modestă, foarte puțin sesizabilă . Nu-s foarte convins că pâinea e principalul aliment care îngrașă, mai degrabă grătarele de week-end și alte "mâncăruri bune" (de la care nu mă pot abține), prin "bune" înțelegând un aport mare de proteină animală, valoare calorică mare. În fine, până la momentul în care va zice doctorul "Stop!" o să-mi continui obiceiul! ... Link spre comentariu
validae Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Chestia e că nu îngraşă carnea, ci pâinea şi berea în exces....deci poţi mânca grătar până crapi, totul e să nu exagerezi cu berea. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Acum 15 ore, doru3160 a spus: Nu vad de ce as manca aditivii lor, Si faina are aditivi, trebuie o sursa sigura. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Este si sursa sigura. Si apoi, daca faina aia cu aditivi ar fi folosita la fabricarea painii, ar trebui sa aiba acelasi gust si aceeasi textura cu painea facuta acasa la masina, cu fix aceeasi faina. Si te asigur ca e distanta mare intre cele doua sortimente. Asta inseamna ca mai sunt si alte conditii/elemente, care la fabricarea industriala a painii intervin. De regula pun apa, faina, sare, drojdie si putin zahar, ajuta la fermentarea drojdiei. De ce la industrial nu le-ar iesi paine buna, daca ar pune doar aceste ingrediente? Pt ca praful folosit de ei, nu e chiar faina, si asta e compensat cu diverse fainosaguri. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Acum 25 minute, +_Florin_+ a spus: Mareșale , toată viața am fost un tip "sportiv", la 47 de ani încă n-am burtă mare... in fine, e modestă, foarte puțin sesizabilă . Daca permiteți o glumă d-le Florin! -Știți cum se verifică dacă burta este în limite normale....stăm drepți,si înclinam capul până bărbia atinge pieptul....dacă reușim să vedem ceva din cocoșelul adormit în această poziție,totul e în regulă!....dacă nu ,trebuie să luăm măsuri!! Scuze de off-topic! Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Da' Flomar.E o singură măsură,să-ţi iei o oglindă mică să te uiţi sub burtă!... Link spre comentariu
norad Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Daca tot suntem la facut paine, aveti idee cum se face maiaua (in engleza: sourdough starter) ? Dar pe incercate, nu povesti de pe net. Am incercat sa obtin maiaua/plamadeala doar din faina de grau, dar nu mi-a iesit. As incerca o reteta de paine secuiasca. Cand ajung prin zona Harghita, Covasna cumpar vreo trei paini uriase. O paine o tin pentru mine, celelate le dau la niste rude/cunoscuti care apreciaza painea secuiasca. Link spre comentariu
Postări Recomandate