Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect TDA8361A??


Recommended Posts

salut! sasiul este 11AK10-14. DEFECT: desincronizare generalajungla: TDA8361A / 3Y urma sa o inlocuiesc ,insa neavand TDA8361A am pus TDA8361 / 3Y.surpriza tvul nu mai functiona. am crezut ca-i defect circuitul. stiam ca nu s-ar potrivi insa nu chiar asa(sa nu porneasca tvul) . am mai cautat si am mai gasit 2 buc de TDA8361/3Y insa nici cu acestea nu am avut rezultate. am cautat sa vad ceva diferente majore intre TDA8361A si TDA8361 insa nu m-am lamurit. totul ,prin cartile si revistele pe care le am, e tratat foarte superficial. ma poate lamuri cineva? se pot face modificari in asa fel incat sa poata fi pus TDA8361?nici ce sa cumpar si de unde nu stiu. Ex. uitati-va in oferta de la CONSELECTROM sa vedeti varietate de TDA8361/tda8362... si preturi deasemenea foarte diferite, si comparati cu MIVAROM care are un singur TDA8361A ( fara terminatie, fara lot, fara etc) si la pret mult mai atractiv.

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

uite ca m-am momentan , si ?!. atentie la ce am intrebat! care sunt deosebirile? fa-mi si mie referire la o revista, carte sau ceva scris unde sunt prezentate aceste deosebiri. nu asa din " burta" , ca nu merge. asta banuiam si eu( am vazut si practic) . vino cu ceva concret , daca tot esti profesionist in ale electronicii. astept !

Link to comment

Diferentele dintre TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/ si versiunea A(utilizat in sasiele Vestel si Grundig):TDA831/8362 versiunea A to TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/pin 9 =AFC-out(vers. A)=masa(TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/)pin 41=masa(vers. A)=V-FB(TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/)pin 42= V-FB(vers. A)=V-ramp(TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/)pin 43=V-ramp(vers. A)=V-out(TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/)pin 44 =V-out(vers. A)=AFC-out(TDA831/8362 versiunile B/E/3Y/5Y/)rez. din +8V la pin 34=8k2(vers. A)=47k pt. versiunile B si 3Y si 8k2 pt. versiunile E si 5Y Daca ai facut greseala sa pui versiunea 3Y sau 5Y in locul celui cu A poti sa-ti iei adio de la el;mai mult ca sigur e distrus(de obicei sectiunea de BV)

Link to comment

multumesc , TV1 ptr. lamuriri! scuze ca te intreb, sunt constatari practice sau ai citat de undeva( revista, lucrare de specialitate , manual service etc.) ? asa da raspuns! imi place felul profesionist cu care raspunzi. scurt si la obiect. mereu am avut impresia ca problema aceasta ( diferentele familiei TDA8360/61/62- cea mai banala jungla)a fost tratata superficial. dau ca exemplu editurii ELCO " CATALOG C.I. 8000-8395" unde se fac foarte putine referiri la aceste diferente, majore in unele cazuri. ce zic eu de cei de la ELCO , daca nici producatorul nu specifica in manualul service al sasiului. o alta problema ar fi cea a firmelor distribuitoare care in mare parte nu aduc orice terminatie sau mai rau sunt paraleli cu aceasta treaba. pe langa terminatii ca 3Y/5Y am mai intalnit si 2Y/4Y .ce stii de acestea?

Link to comment

care datasheet, TAVI? al lui TDA8361? uita-te in catalogul la care am facut referire si daca gasesti amanunte interesante legate de problema dezbatuta eu il arunc la cos . trimite-mi un singur ex. de datasheet la care faci referire(TDA8361A din SM lui 11AK10) din care sa rezulte diferentele respective. nu zic nu , pana nu vad. poate eu n-am!? mai stii? si daca n-am tocmai asta-i problema vreau sa stiu. daca stiai de datasheetul cu pricina de ce n-ai raspuns imediat cu referire la el? nu vreau mura-n gura . puteai, simplu, sa ma atentionezi ca exista asa ceva. astept!

Link to comment

Ce scrie dupa DSH... sau HSH... reprezinta data fabricatiei circuitului integrat(notatie tipica pt. circuitele fabricate de Philips);primele doua cifre anul,iar urmatoarele doua saptamina in care a fost produs:de ex.:DSH9847=anul 1998/saptamina a 47-a a anului respectiv.Importanta are numai sufixul (litera/respectiv cifra;acestea dau informatii despre ,,masca'' IC-ului)

Link to comment

nu stiu mai , asa o fi cum ziceti ...ori eu m-am nascut ieri, ori voi azi pai ce e asa de greu sa iei cele doua scheme bloc sa le compari ?sau trebuie sa ne dea cineva diferentele gata puse pe tava ?asa o fi ...dar ma rog, eu nu concep ca un depanator cu o minima experienta sa nu stie ca varianta cu A e singura care nu este compatibila cu celelalte variante si tot asa, nu concep sa nu ai in atelier un integrat cu A si unul cu alta terminatie , chiar si o varianta defecta , fara sunet, sau altceva , dar sa o ai de proba si nu cred ca gresesc cand spun ce spun

Link to comment

pai la cate tipuri de circuite, si cu cate carecteristici si terminatii sunt , (la modul general) ar trebui sa am un depozit intreg. atunci ptr. ce mai sunt prietenii , amicii din bransa. la nevoie gasesti ,oarecum ce-ti trebuie.dar cateodata nu .... nu sunt acasa , dorm etc.

Link to comment

mersi de catalogare.!!? :smt005 se pare ca tu nu ai prea inteles mai nimic din ce te-am raspuns. ar mai fi de spus multe insa .... mersi TV1 inca odata ptr. asa zisa" mura-n gura"(denumire data de TAVI). multumesc si lui TAVI ptr. datasheeturile postate. promit ca am sa le studiez. mai promit ca revin. salutare!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines